Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVKA Milica Bunčić pobednica Fox Trail trke u Deliblatskoj peščari - | K-013 Portal

PANČEVKA Milica Bunčić pobednica Fox Trail trke u Deliblatskoj peščari

milica buncic, fox trail trka, deliblatska pescara

U subotu, 7. oktobra, u prelepom ambijentu rezervata prirode Deliblatske peščare na Devojačkom bunaru, održana je četvrta po redu trka kroz prirodu pod nazivom Fox Trail.

Organizator trke, u elitnim kategorijama na 5 km, 10 km i 21 km, je bio Atletski klub Panonija i opština Alibunar, dok su trke atletskih škola i pionira, bile u tehničkoj organizaciji AK Tamiš. Učestvovalo je više od 300 atletičara iz Srbije i sedam evropskih zemalja pa je trka imala i vrlo zapažen međunarodni karakter. Za logističku podršku, u vidu uređenja trase kroz koje su se odvijale same trke, bili su zaduženi JP Vojvodina šume i šumsko gazdinstvo Banat. Takođe treba istaći i sjajnu podršku sudijske organizacije Srpskog Atletskog Saveza, koji su na čelu sa gospodinom Ivanom Ristovim besprekorno sproveli propozicije na celom takmičenju. 

Atletski klub Tamiš predvođen trenerom Zoranom Kocićem učestvovao je sa tridesetoro atletičara i ostvario zapažen uspeh osvajanjem pet medalja.

U elitnoj trci u ženskoj konkurenciji na deonici od 5 km, ubedljivu pobedu je odnela atletičarka AK Tamiš Milica Bunčić, koja je i uspešno povratila formu nakon odsustva od pet meseci zbog povrede skočnog zgloba. Milica Bunčić je i važeća državna šampionka u ketegoriji juniorki (U20) u disciplini 10 000 m i reprezentativka Srbije.

U mlađim kategorijama izuzetno su uspešni bili članovi AK Tamiš.

Dunja Vučković je, u trci četvrtih razreda na 300m, osvojila bronzanu medalju. Nikolina Radovanović je osvojila srebrnu medalju u kategoriji U14 devojčica šestih razreda, dok je Veljko Hrnjez, na deonici od 600 m u trci pionira U16, osvojio srebrnu medalju, a Milica Radanov, na istoj deonici, je prva prošla kroz cilj i osvojila zlatnu medalju.

Treba istaći sjajnu organizaciju takmičenja, AK Panonija na čelu sa Aleksandrom Dragojevićem i Sašom Stojilovićem koji su se angažovali da, u saradnji sa brojnim sponzorima trke Fox Trail, svi učesnici budu adekvatno nagrađeni.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS