Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVKA Valentina Mirkov prvakinja Vojvodine - | K-013 Portal

PANČEVKA Valentina Mirkov prvakinja Vojvodine

valentina mirkov, ak panonija, atletika, pancevo

U subotu 10.juna u Sremskj MItrovici održano je Prvenstvo Vojvodine za mlađe pionire. Učešće je uzelo preko 300 takmičara a zabeleženi su izuzetni rezultati.

U disciplini sportskog hodanja, baš poput njenog brata Vladimira i Valentina Mirkov je potvrdila da drži primat u ovoj disciplini i da je jedna od najboljih u državi.

Na stazi dugoj 1000m Valentina je od samog starta zauzela drugu poziciju da bi pred sam kraj trke prešla na prvu poziciju koja joj je donela zlato na Prvenstvu Vojvodine.

Treba napomenuti da je Valentina trku završila sa novim ličnim rekordom koji sada iznosi 5:16.64.

U kvalifikacijama sprinterki na 60m, Nina Štrkalj je ušla u finale rezultatom 8:54 da bi u finalnoj trci ovo vreme popravila na 8:50 sa kojim je u ukupnom plasmanu zauzela 6. mesto. Veoma je važno reći da je Nina u finale ušla kao najmlađa učesnica i da su sve ostale atletičarke starije godinu dana.

Takođe svoj novi lični rekord NIna Štrkalj je postavila i u trci na 200m gde je takođe zauzela 6. mesto u ukupnom plasmanu, dok je u svom godištu prva, što daje nadu za narednu godinu koja će po rečima trenera biti njena godina.

Pored njih lične rekorde su takođe postavili i Petar Sekulović u trci na 800m, Anđela Stefanović u trkama na 60 i 200m, Tijana Manić u trci na 200 m i štafeti kao i Anastasija Stošić u vorteksu.

Već narednog vikenda atletičari Panonije nastupiće na Prvenstvu Srbije u Kraljevu gde će sigurno biti novih medalja.

AK Panonija poziva sve na XI Pančevački maraton u Narodnoj bašti u Pančevu 29.07.2023. u 18h gde će uz Udruženje Maratonci Pančevo ovaj atletski klub pomoći tehničku organizaciju maratona. Pored trke na 42 i 21,1 km, održaće se i trka na 5km a predviđen je i Dečji maraton (1 krug ili 1143 metra).



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS