Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVKA Valentina Mirkov vicešampionka Srbije - | K-013 Portal

PANČEVKA Valentina Mirkov vicešampionka Srbije

atletika, valentina mirkov, ak panonija

U nedelju, 18. juna, je u organizaciji Srpskog Atletskog Saveza održano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire koje je okupilo veliki broj atletskih klubova iz cele Srbije.

Atletski klub Panonija je nastupio sa 2 atletičarke, a osvojena je i jedna medalja.

U sprinterskoj disciplini trčanja na 60m, Nina Štrkalj je nastupila u prvoj kvalifikacionoj grupi i rezultatom od 8:58 sekundi u ukupnom plasmanu zauzela 11. mesto od 45 atletičarki.

Nakon toga Nina je nastupila i u trci atletičarki na 200m. U ovoj trci sjajna Nina Štrkalj je,iako godinu dana mlađa od svih takmičarki, ostvarila neverovatan rezultat od 28:07 sekundi, što predstavlja najbolji rezultat za 2011. godište u Srbiji. U ukupnom plasmanu je zauzela 9. mesto od 47 atletičarki koje su nastupile u toj disciplini.

Naredna godina će svakako biti u znaku Nine Štrkalj koja vrednim radom na svakom takmičenju pomera lične rekorde, pa je u skoro svakoj disciplini, u svom godištu, među 3 najbrže u Srbiji.

Kao šlag na tortu došla je i srebrna medalja Valentine Mirkov koja je u disciplini sportskog hodanja 1000m na stazti, takođe postavila novi lični rekord koji sada iznosi 5:11,65 minuta. Valentina je jedna od najtalentovanijih atletičarki Pančeva, državna prvakinja, koja se sa svakog takmičenja vraća sa osvojenom medaljom.

AK Panonija će uskoro imati nove nastupe kako na Prvenstvu Srbije, tako i na mnogim drugim takmičenjima za najmlađe kategorije.

AK Panonija poziva sve na XI Pančevački maraton u Narodnoj bašti u Pančevu 29.07.2023. u 18h gde će, uz Udruženje Maratonci Pančevo, ovaj atletski klub pomoći tehničku organizaciju maratona. Pored trke na 42 Km i 21,1 Km, održaće se i trka na 5 Km, a predviđen je i Dečji maraton (1 krug ili 1143 metra).



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS