Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO ima prvaka Srbije u atletici - | K-013 Portal

PANČEVO ima prvaka Srbije u atletici

atletika, pancevo, ak panonija

U subotu, 4. februara, u atletskoj dvorani na Banjici, održano je Prvenstvo Srbije za starije pionire.

Atletski klub "Panonija" je u ovoj kategoriji imao dva predstavnika i osvojene su dve medalje. 

U trci starijih pionira na 2000 m u disciplini sportskog hodanja nastupili su brati i sestra Vladiir i Valentina Mirkov.

Vladimir je već dugo osvajač medalja u ovoj disciplini, a njegovim stopama je krenula i njegova sestra Valentina.

Već na samom startu trke Vladimir je zauzeo vodeću poziciju, sasvršenom tehnikom, ali i brzinom i taktikom je u svom godištu došao do titule prvaka države.

Valentina je, iako dve godine mlađa od konkurentkinja, dobrom taktikom ali i izdržljivošću do kraja sačuvala treće mesto i tako došla do bronze.

Ovo je posebno važno jer je ona jedina atletičarka iz Pančeva koja je kao mlađa pionirka uzela medalju u kategoriji starijih pionira.

Treba napomenuti da je mlađi pionir AK "Tamiš" Veljko Hrnjez takođe došao do bronze, a ovo je samo dokaz da su zajedničke pripreme atletičara "Panonije" i "Tamiša" na Devojačkom bunaru dale rezultate.

Trener Saša Stojilović ne krije zadovoljstvo ovim velikim uspehom, a već 5. februara, na Prvenstvu države za mlađe pionire, "Panoniju" će predstavljati Valentina Mirkov u disciplini sportskog hodanja na 1000m, Petar Sekulović na 800m i sprinterka Nina Štrkalj u trci na 200m.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.