Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Najmlađi PANONCI sa medaljama - | K-013 Portal

PANČEVO: Najmlađi PANONCI sa medaljama

panonija, ak panonija, pancevo, atletika

U subotu, 13. maja, u Vrbasu je održana tradicionalna ulična Vrbaška atletska trka u okviru koje je održano i Prvenstvo Srbije na 10 km.

Vrbaški atletski klub (VAK) je bio po treći put organizator ove manifestacije a trčalo se centralnim gradskim ulicama Vrbasa.

U trci najmlađih nastuplio je više od 300 atletičara uzrasta od 7 do 15 godina.

Atletski klub "Panonija", je nastupio je sa 10 atletičara i atletičarki a osvojeno je i 5 pehara.

Lav Grujević je u trci na 100mosvojio zlatnu medalju i pobednički pehar. U istoj trci, su 5 i 7 mesto zauzeli Saša Hajl i Aron Stojić.

U trci na 200m, Olga Gošić je zauzela 5. mesto dok je u trci devojčica na 300m Anđela Stefanović osvojila srebrnu medalju.

Nina Štrkalj je u trci devojčica na 400m osvojila pobednički pehar dok je Anastasija Stošić zauzela 6. mesto.

U trci dečaka na 500m odličan je bio i Petar Sekulović koji je osvojio srebrnu medalju dok je Valentina Mirkov zauzela 7. mesto.

Svi učesnici dečjih trka su u cilju okićeni učesničkm medaljama dok se organizator postarao da prvo troje dobije pehare i poklon pakete sponzora.

U trci seniora na Prvenstvu Srbije boje "Panonije" branio je Danijel Grujević koji je 10 km istrčao za 17:20,22 i tako zauzeo 20 mesto u državi.

Važno je napomenuti da je u Vrbas zajedničkim prevozom išlo oko 30 atletičara i atletičarki klubova "Panonija" i "Tamiš" a ovi klubovi već po tradiciji zajedno idu kako na pripreme tako i na takmičenja. AK "Panonija" vredno radi i već narednog vikenda nastupa na Prvenstvu Srbije za starije pionire. Na leto se planira organizacija "Pančevačkog maratona" u Narodnoj bašti, dok će na jesen biti organizovan četvrti "Fox Trail" u Deliblatskoj peščari.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.