Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Španović: U Beogradu poslednji ispit pred veliko takmičenje - | K-013 Portal

Španović: U Beogradu poslednji ispit pred veliko takmičenje

ivana spanovic

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović učestovaće na Serbian Open Indoor Meeting-u.

Šesti po redu, "Serbian Open Indoor Meeting" održaće se u sredu 24. februara sa početkom u 17.30 sati u Atletskoj dvorani na Banjici, a ovaj miting će biti poslednja šansa atletičarima za ostvarenje norme za Evropsko prenstvo u Torinu u dvorani početkom marta.

Jedna od jačih disciplina biće skok udalj u kojoj će takmičiti evropska šampionka u dvorani, nacionalna rekorderka Ivana Španović.

U borbi za najdalji skok boriće se sa ukrajinskom atletičarkom Marinom Bekh Romanćuk, vicešampionkom Evrope iz 2018. godine sa najboljim rezultatom od 6.96 metara.

Ostale takmičarke su Milica Gardašević, Sara Lukić, Jasmin Sawyers, Diana Lesti, Petra Farkas, Evelisa Viega.

"Po uigranoj šemi koja se pokazala kao dobro osmišljena, i ove godine poslednji ispit pred veliko dvoransko takmičenje ću imati u Beogradu na Serbian Open-u. Za dva dana me očekuje prvenstvo Balkana u Istanbulu, gde ću takmičiti nakon četiri godine, a tri dana nakon toga SOIM. To će biti drugo takmičenja iz punog zaleta i očekujem da na oba takmičenja budem na nivou od preko 6.80 metara", izjavila je Ivana Španović za zvanični sajt takmičenja.

Svetske zvezde u Atletskoj dvorani na Banjici takmičiće u sedam disciplina u muškoj konkurenciji i pet u ženskoj.

Naša najbrža sprinterka Milana Tirnanić imaće ozbiljnu konkurenciju u trci na 60 m, a njoj će se na startu pridružiti takmičarke iz Irana, Švajcarske, Slovenije, Izraela, Bosne i Hercegovine, Francuske i Bugarske.

(Tanjug)aPratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.