Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sportsko-turistički spektakl na Devojačkom bunaru: PREKO 400 TRKAČA NA FOKS TREJLU - | K-013 Portal

Sportsko-turistički spektakl na Devojačkom bunaru: PREKO 400 TRKAČA NA FOKS TREJLU

fox trail devojacki bunar, ak panonija pancevo

U subotu, 7. oktobra, po četvrti put Atletski klub "Panonija" iz Pančeva bio je organizator trke rekreativaca i ljubitelja zdravog načina života pod nazivom "Fox trail". Kao i do sada, suoranizatori ove sportsko-turističke manifestacije bila je Opština Alibunar, Sportski savez Opštine Alibunar, Turistička organizacija Opštine Alibunar i Š.G. Banat - Vojvodinašume.

Kao uvertira pre trka nastupile su mažoretkinje plesnog studija "Lana" da bi odmah nakon toga u 10:30 započele dečje trke čiji je tehnički organizator bio Atletski klub "Tamiš" iz Pančeva.

U dečjim trkama je nastupilo preko 150 mališana iz cele Srbije, a kao prvi su nastupili predškolci u trci na 100m. Nakon toga je usledilo 8 trka osnovaca na distancama od 200m do 600m. Sva deca su dobila učesničke medalje.

Nakon dečjih trka, u 11:35 fitnes instruktorke iz "Kangoo Club-a" su, uz odgovarajuću muzičku podlogu, pokrenule grupno zagrevanja trkača pred trku. U 11:45 manifestaciju je otvorio gospodin Aleksandar Siveri, predsedni Skupštine Opštine Alibunar, koji je prigodnim govorom pozdravio sve prisutne uz želju da naredne godine na proleće broj učesnika bude još veći.

Tačno u 12:00 starter je ozančio početak trke na 5 km. Preko 100 trkača je krenulo markiranim stazama Deliblatske peščare, a redari su ih usmeravali na svakom skretanju. Prema rečima učesnika najzanimljivije je bio deo sa peščanim dinama. Nakon 10 minuta, tačno u 12.10h usledio je start trkača koji su trčali trasama dugim 10,5 i 21 km. Njih su duž staze čekale i 3 okrepne stanice pune voća, vode, sokova, suvog grožđa i svega ostalog potrebnog za oporavak kako bi nastavili duž trase sve do cilja.

Pobednike je odmah po ulasku, 3 najbrža takmičara, čekalo proglašenje uz dodelu pehara, diploma i poklon paketa sponzora. U trci na 5km pobednice su bile: Milica Bunčić (AK Tamiš), Valentina Mirkov (AK Panonija) i Milica Jelić (OŠ Branko Radičević, Pančevo) dok su u muškoj komkurenciji pobednici bili Milan Civjanović (Obranovac), Danilo Živković (Brose) i Nenad Božić (OAK Beograd).

U trci na 10,5 km pobednice su bile: Dragana Jovašević (Bajina Bašta), Darija Đorđević (Brose) i MIlica Vlajin (Pančevo).

Pobednice na 21 km su Jelena Mimić (Absolut Health & Fitness, Pančevo), Jelena Jovanović (Beograd) i Bojana Pavlović (Aranđelovac), dok su u muškoj konkurenciji pobiednici bili: Slavko Panić (Beograd), Martin Gaber (Nemačka) i Igor Jajić (Absolut Health & Fitness, Pančevo).

AK "Panonija" se naročito zahvaljuje klubovima koji su doveli veliki broj najmlađih, a to su: Atletski klub "Tamiš" iz Pančeva, Atletski klub "S Atletiks", "Vrbaški atletski klub" iz Vrbasa, "Long Jump" iz Zrenjanina predvođenog Vesnom Španović, majkom svetske šampionke Ivane Vulete koja je dovela 16 atletičara, Atletski klub "Partizan", Beograd, "Omladinski Atletski klub", Beograd, Karate klub "Budućnost", Alibunar, mnogi lokalni fudbalski, rukometni i košarkaški klubovi iz Opštine Alibunar i okolnih mesta.

Aleksandar Dragojević, sportski direktor AK "Panonija" ističe da je veoma zadovoljan učešćem preko 400 trkača iz sedam zemalja, tako da je ova manifestacija i dalje zadržala međunarodni karakter, a Saša Stojilović, predsednik AK "Panonija", najavljuje promenu datuma za narednu godinu, tako da će se peti po redu "Fox Trail" održati već početkom maja 2024. godine.

"Veliku zahvalnost dugujemo vrednim radnicima Š.G. "Banat" Vojvodinašume koji su svojom mehanizacijom raskrčili trkačke trase i asistirali u razvoženju redara i okrepe na unapred određena mesta kao i firmi "Pantransport" koja je učesnike koji su bili bez prevoza besplatnom autobuskom linijom odvezli i vratili sa Devojačkog bunara u Pančevo", zaključuju organizatori. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS