Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srebro za atletičara "Panonije" iz Pančeva na Prvenstvu Srbije za starije juniore - | K-013 Portal

Srebro za atletičara "Panonije" iz Pančeva na Prvenstvu Srbije za starije juniore

ak panonija, pancevo, atletika

U nedelju, 10. jula, u Kruševcu održano je Prvenstvo Srbije za starije juniore, a učestvoavao je veliki broj klubova i atletičara iz cele zemlje.

Vladimir Mirkov, iako je još u kategoriji starijih pionira, smogao je snage da u konkurenciji sa četiri godine starijim takmičarima u disciplini sportskog hodanja, dođe do srebrnog odličja. Po novim propozicijama u disciplini sportskog hodanja za starije juniore, distanca je povećana sa 3000 na 5000m, pa je izazov time bio veći.

Vladimir je od samog starta zauzeo svoje mesto u vodećoj grupi. Kako su dva takmičara ispred njega "zaradila" po tri tehnicke greške (savijeno koleno i trcanje), Vladimir je ponovo došao do srebra bez ijedne opomene.

Krajnji rezultat je bio 31:08 minuta, a time je Vladimir pomerio lični rekord za citava dva minuta.

Treba napomenuti da je pored trenera Saše Stojilovića veliki doprinos poboljšanju Vladimirove tehnike i ovoga puta dao trener AK "Tamiš" Zoran Kocić.

Ovom medaljom Vladimir Mirkov samo potvrđuje da je i dalje jedan od najboljih starijih pionira u državi.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.