Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tri medalje za PANČEVAČKE atletičarke na međunarodnom takmičenju u Sremskoj Mitrovici - | K-013 Portal

Tri medalje za PANČEVAČKE atletičarke na međunarodnom takmičenju u Sremskoj Mitrovici

ak tamis, atletika, pancevo

Tradicionalni prolećni atletski miting prijateljstva održan je u nedelju, 23. aprila, na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici .Organizator takmičenja, prema zvaničnim propozicijama SAS, je bio Atletski klub Srem, ovo takmičenje označilo i početak sezone na otvorenom.

Okupilo se više od 700 (sedam stotina) atletičara/ki uzrasta atletskih škola i pionira.Takmičenje je bilo međunarodnog karaktera jer su pored atletičara iz Srbije učestvovali i atletičari iz Hrvatske i BiH.

Atletski klub Tamiš je predvođen trenerom Zoranom Kocićem nastupio sa sedam atletičarki i ostvario veoma zapažen uspeh osvajanjem 3 (tri) medalje.

U kategoriji U12 Nkolina Radovanović je prvo nastupila u trci na 60m,i u izuzetno brzoj trci ostvarila lični rekord i osvojila srebrnu medalju sa rezultatom 8,98s,

Nakon toga Nikolina je nastupila u disciplini Bacanje Vortexa,i neverovatnim ostvarenjem od 48,79m i ličnim rekordom, ubedljivo osvojila Zlatnu medalju i titulu pobednice prolećnog mitinga prijateljstva 2023.Koliko je rezultat vredan koji je Nikolina postigla u Bacanju Vortexa,govori podatak da osim devojčica, ni jedan dečak nije uspeo da tako daleko baci Vortex,a Nikolina je ostvarila i bolji rezultat od atletičarki koje su dve godine starije od nje. Nikolina Radovanović je daleko najtalentovanija mlada atletičarka u svojoj kategoriji ne samo u Pančevu,već i Banatu.

Minja Simović je u disciplini Bacanje Vortexa sjajnim hicem od 32,18m i ličnim rekordom, stigla do srebrne medalje , i nastavila niz osvajanja medalja u bacaćkim disciplinama.

Za AK Tamiš još su nastupale:

Milica Slavujac, Dunja Vučković,Elena Vrsajko,Una Vojvodić i Nađa Cvetković-koja je sjajno trčala na svom prvom takmičenju i pokazala raskošan talenat ispunivši norme za državno prvenstvo na 60m i 200m.

AK Tamiš je još jednom pokazao da ima vrlo organizovan klub,najmasovniji u južnom Banatu sa najrazvijenijom školom atletike i pionirskim pogonom.

Narednog vikenda atletičare Tamiša očekuje državno prvenstvo u planinskom trčanju sa kojeg se očekuju sjajne vesti.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.