Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Triatlon klub Tamiš iz Pančeva osvojio 18 medalja na prvenstvu Srbije u akvatlonu - | K-013 Portal

Triatlon klub Tamiš iz Pančeva osvojio 18 medalja na prvenstvu Srbije u akvatlonu

tk tamis, triatlon, vrsac, pancevo

U nedelju 13. avgusta TK "3sporta Ahil" iz Vršca organizovao je trku prvenstva Srbije u akvatlonu, disciplini triatlona koja se sastoji od 1km plivanja i 5km trčanja. Trka je bila organizovana na gradskom jezeru bez ijednog propusta.

TK Tamiš je predstavljalo 32 takmičara svih starosnih kategorija. Nastup je bio više nego uspešan jer je osvojeno 18 medalja. Najznačajniji rezultat je postigao Bogdan Jelača.

- Jelača je pored titule najbržeg juniora došao, sjajnim trkanjem, i do bronze u apsolutnoj konkurenciji. Nakon zlata na prvenstvu države u sprint triatlonu i bronzi na olimpijskom triatlonu i trci sprint duatlona još jedna medalja za Bogdana na državnim šampionatima. Ukoliko i 10. septembra u Novom Sadu osvoji medalju na prvenstvu u super sprint triatlonu biće to fantastična sezona za momka koji je još uvek junior. Priliku da pokaže svoju formu imaće i na trkama juniorskog kupa Evrope u Moldaviji, Sloveniji i Hrvatskoj u naredne tri nedelje, kažu iz TK Tamiš.

Pored njega medalje su u svojim kategorijama osvojili:

- Mia Kajalić bronza mlađe pionirke

- Miodrag Tomić bronza mlađi pioniri

- Dejana Kuzmanović bronza pionirke

- Mateja Kajalić bronza pioniri

- Petar Savić zlato mlađi kadeti

- Dušan Stojanović bronza mlađi kadeti

- Miloš Martinčević srebro kadeti

- Stefan Jelača bronza mlađi juniori

- Artemi Datsenko zlato U23

- Jovan Supurović srebro U23

- Danijela Stanković bronza AG2 31-40 godina

- Milena Mitić zlato AG3 41-50 godina

- Sanela Fetahović AG3 41-50 godina

- Marjan Lukić AG3 zlato 41-50 godina

- Srđan Stojkov AG3 srebro 41-50 godina

- Draško Petrović zlato AG4 50+ godina

Klub su predstavljali još: Mila Matić, Dragan Tomić, Nevena Novakov, Iva Kovjanić, Aaleksa Savić, Jovana Novakov, Gvero Mihailo, Novak Perišić, Vladislava Milčić, Ivana Krsmanović, Stefan Birka, Branislav Zobenica, Nebojša Šarac, Mihajlo Novakov, Dragan Jovanović i Slobodan Stančul.

Sezona se nastavlja trkama sprint duatlona u Požarevcu i kros triatlona u Kragujevcu 26. i 27. avgusta 2023.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.