Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ultramaratonac Mihal Šulja vicepampion trke u Sarajevu - | K-013 Portal

Ultramaratonac Mihal Šulja vicepampion trke u Sarajevu

mihal sulja, atletika, sarajevo, ultramaraton

Najbolji ultramaratonac svih vremena u Srbiji i član AK „Dinamo“ Pančevo Mihal Šulja ponovo je imao jednu izuzetno jaku trku u sklopu priprema za svetsko prvenstvo na kojoj je osvojio drugo mesto i titulu vicešampiona.

Minulog vikenda trčao je najkraću ultramaratonsku disciplinu, a to je trka na 6 sati u Sarajevu.

„Na takmičenju su bili prijavljeni svi najbolji ultramaratonci iz Evrope kojima je to ipak glavna disciplina, a Mihalu Šulji možda disciplina koja mu najmanje odgovara. Trku je završio istrčavši gotovo 81 km što spada u red vrhunskih rezultata. U Srbiji niko osim Mihala Šulje nije trčao više od 80km za 6 sati. Dogovor je bio da ovo bude jedna od poslednjih provera pred početak završnih priprema za najvažniju trku u ovoj godini, a to je svetsko prvenstvo na Tajvanu. Nismo još u mogućnosti da detaljno isplaniramo završni pripremni period, jer u mnogome zavisimo od budžeta“, kaže trener prof. Ljupčo Cvetkoski.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.