Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uspešan vikend za atetičare AK PANONIJA - | K-013 Portal

Uspešan vikend za atetičare AK PANONIJA

AK Panonija, atletika, sport

Na 11. Novosadskom noćnom maratonu, u subotu 27.06.2020. AK "Panonija" je predstavljalo  čak 5 atletičara.

U muškoj konkurenciji trkača koji su trčali polumaraton, već od samog početka veoma jak tempo je zadao Novica Stojanović a sve je to ispratio i klupski kolega Ivan MIškeljin a tako je ostalo do samog finiša. Po veoma teškom vremenu za trèanje i ne baš lakoj stazi dugoj 21,1 km, Novica Stojanović je ušao u cilj kao pobednik rezultatom 1:21,01 dok je Ivan Miškeljin u cilj ušao kao vicešampion sa vremenom 1:22,17. Ovaj uspeh je veći samim time da je učešće u polumaratonu uzelo oko 300 trkača iz zemlje i regiona a Novica Stojanović i Ivan Miškeljin dokazali da su u samom vrhu u regionu u ovoj disciplini.

U polumaratonu je uèestvovao nakon 4 meseca bez takmičenja i Ivan Jevtić koji se polako vraća u formu.

Predstavnici Panonije u maratonu, na stazi dužine 42,2 km takođe su imali dobre rezultate pa je tako Ljiljana Tasić zauzela 7. mesto dok je Željko Zeljković maraton okončao na 5. mestu.

U nedelju 28.06.2020. atletičari AK Panonija su nastupili na ekipnom Prvenstvu Srbije za starije juniore i u ukupnom  plasmanu osvojili 7.mesto.

AK Panonija

Prvi je nastupio Dušan Bilkan u skoku u vis i troskoku dok je odmah nakon toga sjajni Marko Stojilović zauzeo dva druga mesta u disciplinama bacanje koplja 800 gr na daljinu 44,03 m i u bacanju kugle 6kg rezultatom 11,61m.

Uspešne nastupe imali su i Uroš Ostojin u skoku u dalj kao i Aleksandar Dugić u trci 110 m prepone i trci na 800m u kojoj je Dugić postavio novi lični rekord koji sada iznosi 2:07,97.

Damjan Čikić je takođe odlično trčao trku na 100m a u trci na 400m zabeležio lični rekord koji sada iznosi 54,18 sekundi.

Na kraju je nastupila štafeta 4x100m u sastavu: Lazić, Ostojin, Bilkan i Čikić a krajnji rezultat Panonije je 7. mesto na ovom Prvenstvu Srbije gde se bodovno nagrađuje prvih 8 ekipa.

Panonci se spremaju na naredni period i veliki broj pojedinačnih takmičenja koja ih očekuju.

 (A. D.)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.