Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Velika pobeda Mihala Šulje na ultramaratonu u Slovačkoj - | K-013 Portal

Velika pobeda Mihala Šulje na ultramaratonu u Slovačkoj

mihal sulja, ultramaraton, slovacka

Atletičar AK Dinamo iz Pančeva Mihal Šulja pobedio je na ultramaratonu u Slovačkoj u pojedinačnoj konkurenciji istrčavši trku u vremenu od 43 sata i 47 minuta što je bolje od njegovog dosadašnjeg rekorda za 14 sati.

Minulog vikenda u Slovačkoj je održan veliki, možda najmasovniji i najteži ultramaraton u dužini od 345 km. Uz prisustvo velikog broja trkača maratonaca, ultramaratonaca i štafetnih trkača deonica je počinjala sa Tatra, a cilj je bio u centru Bratislave. Trka je bila štafetnog karaktera, ali i pojedinačna za najspremnije ultramaratonce tog regiona.

Izuzetan rezultat Mihala Šulje i možda jedan od najkvalitetnijih rezultata u svetu u produženim ultramaratonskim trkama a njegov sigurno najvredniji rezultat.

Ovo je jedna od tri poslednje provere Mihala Šulje pred svetsko prvenstvo koje ga očekuje krajem godine. Trka je u početku bila sa puno uspona, više kao brdska trka što je najteži deo za Šulju i to je bio prvi veliki istit za njega koji je perfektno odradio. Posle idu deonice na blago valovitom terenu što mu je bolji i jači deo u toku gde je uspeo da održi visoki ritam trčanja. I poslednji deo trke u kojem se trči pored Dunava uz visoku temperaturu bez i malo hlada, što iziskuje veliki napor kako u fizičkom tako i u psihičkom pogledu.

„Sve zacrtano Mihal Šulja je odradio gotovo perfektno i sa sigurnošću tvrdimo da je ovaj deo pripremnog perioda urađen kako smo planirali. Vrednost rekordnog rezultata koji je istrčao Šulja prepoznaju samo vrhunski ultramaratonci od kojih je dobio mnogobrojne čestitke. Trku ne možemo posmatrati samo kao pobedu, što je normalno u sportu bitno, već kao ozbiljnu proveru u više aspekata koji su bitni za takmičenje kao što je svetsko prvenstvo koje ga očekuje. Visok ritam kontsantno tokom trke kako na brdima tako i na valovitom terenu a pogotovo u najtoplijem delu trke, uz izuzetnu psihičku zrelost, sve je to odradio u toku ove trke Mihal Šulja. Sada nam predstoji sledeći ciklus pripremnog perioda u kojem ćemo mnogo više razvijati brzinu i veći intenzitet trčanja“, kaže njegov trener Ljupčo Cvetkoski.

U ovom ciklusu Šulja će imati još dve provere u kojima će probati da popravi svoje rekorde Srbije na kraćim ultramaratonskim deonicama.

Iz svega odrađenog u dosadašnjem delu pripremnog perioda svetsko prvenstvo željno očekujemo, ali nam je odgovornost sve veća jer se Mihal Šulja nalazi u najužem krugu favorita za visoki plasman, kaže trener prof. Ljupčo Cvetkoski.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS