Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Veliki uspeh za PANČEVAČKU Panoniju: 5 medalja na atletskom mitingu - | K-013 Portal

Veliki uspeh za PANČEVAČKU Panoniju: 5 medalja na atletskom mitingu

atletski miting, Smederevska Palanka, Panonija, medalje, DEČJI MARATON, Pančevo

U četvrtak, 29. juna, održan je spektakularan letnji atletski miting pod nazivom "Jasenica 2023" na stadionu u Smederevskoj Palanci. Učešće je uzelo čak 27 klubova iz Srbije i 3 kluba iz Rumunije, dajući mitingu međunarodni karakter. Među njima, Atletski klub Panonija je predstavljao 11 talentovanih atletičara i uspeo da osvoji impresivnih 5 medalja.

U trci devojčica rođenih 2012/13. godine na 200 metara, Anđela Stefanović je blistavo trčala osvajajući srebrnu medalju. Ipak, ostaje žal što nije bila u istoj grupi s devojčicom iz Atletiksa, koja je za neznatnu prednost od 2 stotinke odnela zlato.

Nina Štrkalj je pokazala izuzetnu snagu i trkački talenat trčeći s devojčicama starijim od sebe. Osvojila je dve medalje u pojedinačnoj konkurenciji. Na trci na 60 metara, Nina je u foto-finišu za delić stotinke izgubila zlato, ali osvajanje srebra svakako predstavlja izvanredan rezultat. Usledilo je briljantno takmičenje u trci na 200 metara, gde je Nina bila neprikosnovena i ubedljivom pobedom osvojila zlatnu medalju.

Mlađe pionirke iz Panonije su takođe doprinele uspehu kluba, osvajajući bronzanu medalju u štafeti 4x60 metara. Staša Marković, Mija Milakov, Nina Štrkalj i Valentina Mirkov su zajedno postigle veliki uspeh i zasluženo ponosno nosile bronzu.

Najveće iznenađenje doneli su atletičari Panonije u MIX štafeti na 4x60 metara, gde su Ivan Stošić, Ilija Kolar, Danka Nedeljković i Olga Gošić osvojili srebrnu medalju, postajući vicešampioni mitinga u kategoriji atletskih školica "B".

Pored osvojenih medalja, Tijana Manić, Srđan Nikolić i Anastasija Stošić iz AK Panonija ostvarili su nove lične rekorde u disciplinama 60 metara, 200 metara, 600 metara i skoku u dalj.

ak panonija pancevo medalje 13419089174

Uzbuđenje se nastavlja, jer Atletski klub Panonija poziva sve mlade sportiste da se prijave na DEČJI MARATON koji će se po prvi put održati u Pančevu u Narodnoj bašti 29.07.2023. godine, kao deo XI Pančevačkog maratona. Svi prijavljeni učesnici će dobiti učesničku medalju, Aqua Viva Junior, pecivo i osveženje, dok će troje najbolje plasiranih biti nagrađeni peharima i poklon paketima sponzora. Kotizacija se plaća na licu mesta u iznosu od 500 dinara. Prijave za Pančevački maraton su već u toku i mogu se izvršiti putem sajta Trka.rs.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS