Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vuleta: Povreda iz Berlina me motiviše u Minhenu - | K-013 Portal

Vuleta: Povreda iz Berlina me motiviše u Minhenu

vuleta, minhen, trgovčević, finale

Ivana Vuleta izjavila je danas da joj je najveći motiv za takmičenje povreda koju je doživela pre četiri godine na EP u Berlinu.

"Ovo je samo jedna od etapa do krajnjeg cilja. Pre četiri godine sam u Berlinu odustala zbog rupture Ahilove tetive i to mi je jedan od od najtežih poraza ili povlačenja u sportskoj karijeri. To me tišti i muči od onda i to je nešto zbog čega sam ovde i biće i razlog zbog kog se takmičim u finalu. Ostaje da se odmorim i pripremim za finale i to je to", izjavila je Vuleta za Srpski atletski savez.

Ivana je u trećoj seriji preskočila 6,67 metara, osam centimetara manje od norme (6,75), ali dovoljno za plasman u finale.

"Kvalifikacije su prošle, to je najstresniji momenat na svakom takmičenju. Šalu na stranu, bilo je potrebno u prvom skoku samo da ispoštujem ono što smo se dogovorili, ali napravila sam taj mali prestup. U drugom sam bila pola metra dalje od daske i treći sam skakala iz ne znam kog razloga, ali bitno je da sam prošla dalje", objasnila je Vuleta.

Finale skoka udalj u ženskoj konkurenciji na programu je u četvrtak, 18. avgusta u 20.58 na Olimpijskom stadionu u Minhenu.

Gardašević: Nadam se još boljem rezultatu u finalu

Srpska atletičarka Milica Gardašević izjavila je danas posle plasmana u finale Evropskog prvenstva u Minhenu u disciplini skok udalj da se nada još boljem rezultatu u borbi za medalje.

Gardaševićeva je već u prvom skoku u kvalifikacijama preskočila 6,83 metra, izjednačila lični rekord i za osam centimetara nadmašila normu.

Bolja od srpske takmičarke u kvalifikacijama bila je jedino Nemica Malajka Mihambo (6,99).

"Zadovoljna sam prolaskom u finale, pogotovo što sam izjednačila svoj lični rekord i već u prvoj seriji preskočila kvalifikacionu normu, nadam se što boljem rezultatu i plasmanu u četvrtak", izjavila je Milica Gardašević za Srpski atletski savez.

Finale skoka udalj na EP u Minhenu na programu je u četvrtak, 18. avgusta u 20.58.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.