Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vuleta i Gardaševićeva večeras jure finale u skoku udalj - | K-013 Portal

Vuleta i Gardaševićeva večeras jure finale u skoku udalj

ivana vuleta, milica gardašević

Srpske atletičarke Ivana Vuleta i Milica Gardašević takmičiće se večeras u kvalifikacijama u disciplini skok udalj na Svetskom prvenstvu u atletici u Judžinu.

Kvalifikacije počinju u 21.00, a u finale koje počinje u 02.50 plasiraće se 12 najboljih takmičarki iz kvalifikacija. Norma iznosi 6,82 metra.

Ivana Vuleta dobru formu nagovestila je osvajanjem zlata na Balkanijadi skokom od 6,83 metra, dok njen lični rekord iznosi 7,10 metara.

"S obzirom na to da je došlo vreme da se na startnoj listi moje ime pojavljuje kao najstarije učesnice, vreme je sve što imam i nemam i zbog toga sam posebno motivisana. Iskustvo je jedna stvar, ide mi u prilog, ali svako takmičenje je drugačije. U Judžinu sam nastupala nekoliko puta, odnosila pobede, poznat mi je ambijent i veoma se radujem nastupu. Ova sezona je duga i zahtevna, ali su i moji apetiti", izjavila je Ivana Vuleta uoči puta u Judžin u američkoj državi Oregon.

Najbolji rezultat Milice Gardašević u ovoj sezoni iznosi 6,81 metra, što je osmi najbolji skok u svetu 2022. godine.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.