Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Borković i Marković osvojili Srbija reli i ispisali istoriju - | K-013 Portal

Borković i Marković osvojili Srbija reli i ispisali istoriju

dusan borkovic, srbija reli

Najbolji domaći automobilista Dušan Borković i njegov suvozač Igor Marković osvojili su danas 55. Srbija reli.

Ovim trijumfom ušli su u istoriju automobilizma kao jedina srpska posada koja je tri puta pobedila na najprestižnijem regionalnom takmičenju.

Borković je u svojoj Škodi Fabiji R5 Evo napravio najbolje vreme na 10 od 12 brzinaca i time obezbedio ubedljivu pobedu u generalnom plasmanu, saopštio je njegov PR tim.

Srpski automobilista drži i rekorde svih etapa ovog takmičenja i na 55. Srbija reliju je pomerio svoje granice i oborio lične rekorde na šest brzinaca.
 
U konkurenciji od 35 posada iz pet zemalja, Borković je napravio prednost od minut i 37 sekundi u odnosu na drugoplasiranu posadu Stajkov-Kadir.
 
"Presrećan sam što sam doneo još jednu pobedu Srbiji. Neverovatan je osećaj voziti pred svojom publikom i puno mi je srce što sam uspeo da ispunim očekivanja i po treći put osvojim Srbija reli. Čestitke i mom suvozaču Igoru Markoviću bez koga ovo ne bi bilo moguće", rekao je Borković.
 
Tokom dva dana takmičenja voženo je 12 brzinaca ukupne dužine 151,04 kilometra, a dužina itinerera bila 536,89 kilometara.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.