Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website RAGBI: Održan turnir veterana u Starčevu - | K-013 Portal

RAGBI: Održan turnir veterana u Starčevu

Ragbi, Starčevo, veterani, turnir

Dvanestu godinu zaredom Starčevci i ragbi klub Borac su domaćini veteranskog ragbi turnira. Poštujući Uredbe Vlade republike Srbije i preporuke Ragbi saveza Srbije, ovo je prvi put da se turnir odigrao bez prisustva publike koja je jedino nedostajala da ovaj malo je reći spektakl bude potpun.

Međutim igračima ekipa učesnica Gradskog ragbi kluba Vršac, RK Balkanski Komarac 35+, RK Dorćol i RK Borac nedostatak publike kao da je bio motiv da prikažu ragbi na najvišem mogućem nivou za "momke" starije od 40 godina.

Turnir su otvorile ekipe RK Balkanski komarac 35+ i RK Borac, a posle se nastavilo po principu svako sa svakim, tako da je odigrano ukupno šest utakmica po veteranskim pravilima gde utakmica traje 2*10 minuta.

Ovogodišnji turnir je najizjednačeniji od svih dosada odigranih jer su četiri od šest utakmica završene nerešeno.

Najuspešniji su bili gosti iz RK Dorćol koji su ujedno bila i najmlađa ekipa na turniru.

Igor Tomašić kao predsednik organizacionog odbora turnira nam je izjavio:

"Ostaje veliki žal zbog ovakovog načina organizacije turnira (bez publike), ali mi kao društveno odgovorna organizacija, moramo ličnim primerom da pokažemo da smo iznad svake situacije i da za nas ne postoje nepremostive prepreke. U klubu smo dugo vagali šta učiniti, a konačnu odluku smo doneli na sastanku u ponedeljak 03. avgusta, želim da iskoristim priliku da se zahvalim svim članovima kluba na uspešnoj organizaciji, kao i svim sponzorima bez kojih ovaj turnir nebi bio na ovako visokom nivou. Želeo bih da istaknem da je i ove godine turnir zadržao karakter međunarodni, a tome je doprinela  ekipa RK Dorćol koja u svom sastavu ima jednog Australijanc i jednog Engleza."

Ljubomir Bukvić, vođa ekipe RK Dorđol i selektor reprezentacije Srbije nije krio svoje zadovoljstvo:

"Moram da istaknem da je ovo prvi turnir na kome učestvuju veterani ekipe sa Dorćola i  izuzetno smo zahvalni domaćinima na pozivu. Drago nam je da smo sreli stare sportske prijatelje i da su evocirane uspomene. Ovaj turnir je perfektno organizovan i stvorila se ideja da nešto slično i mi napravimo sledeće godine."

Ekipu Balkanskog komarca 35+ predvodio je Željko Drobnjak:

"Dugi niz godina traje saradnja naša dva kluba, moram primetiti da naši domaćini iz Starčeva iz godine u godinu dižu lestvicu što se tiče organizacije,  a samim tim postavljaju domaći zadatak ostalim klubovima."

Predstavnik GRK Vršac Toni Trailović nam je rekao:

"Izuzetna čast nam je ukazana pozivom na ovaj turnir, žao nam je što je ovo godine zbog situacije sa pandemijom nije međunarodnog karaktera i iskreno se nadam  da će ova pošast proći do sredine septembra za kada je predviđen turnir veterana u Vršcu gde očekujemo sve ove ljude dobre volje."

Suđenje na turniru je povereno predsedniku sudijske organizacije Aleksandru Leliku i prvom ženskom ragbi sudiji u Srbiji Mariji Stojšić koji su volonterski odradili svoj posao i tako pomogli svom klubu.

Po završetku turnira kapiten domaće ekipe Radivoj Ćosić je uručio plakete i nagrade svim ekipama, kao i najistaknutijim pojedincima na turniru, među kojima su i dame, bivše reprezentativke Srbije, koje su svojim prisustvom "pojačale" ekipe učesnice.

Podpredsednik kluba Anka Stojšić je u svom obraćanju rekla: "Ova godina je trebala da bude kruna veteranskog ragbija, trebalo je da bude sve ukupno deset okupljanja, a vrhunac je trebalo da predstavlja gostovanje reprezentacije Tahitija,

Međutim situacija sa virusom je sve poremetila i ovo je prvo okupljanje veterana ove godine, zato nas je bilo strah kako će se svo odvijati. Moram istaći da je maksimalnim zalaganjem svih struktura u klubu održan ovaj turnir."

Ekipa RK Borac je nastupala u sledećem sastavu:

1. Parčetić Vladimir,
2. Krivokuća Vladimir
3. Đurđev Dragan
4. Keljević Goran
5. Sekulović Marko
6. Belobrk Miroslav
7. Đerfi Jožef
8. Ranislavić Vladimir
9. Ćosić Radivoj.
10. Tomašić Igor
11. Stanković Dušan
12. Zlatković Marija
13. Starčević Sanja
14. Matičić Dragan
15. Milinković Dragoslav

rezerve:

16. Jovanović Slađan
17. Filipović Goran
18. Arsenijević Goran
19. Sava Veljković
20. Stojanović Goran
21. Stojanović Dragiša

(A. S.)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.