Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Atletiko eliminisao šampiona Evrope - | K-013 Portal

Atletiko eliminisao šampiona Evrope

Fudbaleri Atletiko Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, eliminisavši Liverpul, posle pobede na Enfildu u revanšu sa 3:2.

Jorgandžije su i u prvom meču bili bolji od izabranika Jirgena Klopta (1:0), a apsolutni heroj u drugoj utakmici bio je rezervista Markos Ljorente, koji je postigao dva gola na terenu aktuelnog šampiona Evrope.

Delovalo je nakon pogodaka Đorđina Vajnalduma i Roberta Firmina da prednost Madriđana iz prve utakmice neće biti dovoljna, ali tada je na scenu stupio sjajni 25-godišnji veznjak.

Prvo je u 97. minutu iskoristio katastrofalnu grešku Adrijana, da bi u nadoknadi prvog produžetka postigao još jedan gol i tako u potpunosti slomio Liverpul.

U poslednjem minutu drugog produžetka tačnu na utakmicu stavio je Morata.

Četvrtfinale je na programu 7/8. i 14/15. aprila, a žreb za sve preostale runde je 20. marta.

Kao što se i očekivalo, domaći su bili ti koji su krenuli od samog starta agresivno. Ipak, prvi je zapretio Atletiko i to već u 14. sekundi preko Dijega Koste, koji je šutirao pored Adrijanovog gola.

Nije mnogo trebalo Redsima da uzvrate, a svoj šut su oprobali Đorđino Vajnaldum i Mohamed Salah.

Na najbolju priliku se čekalo do 14. minuta, kada je Okslejd-Čemberlen šutirao iskosa, ali Oblak je sigurno intervenisao.

Usledio je period igre u kojoj su napadi Liverpula utihnuli, ali samo nakratko. U završnih deset minuta prvog dela Oblak je ponovo morao da „zasuče rukave“ i dobro da se namuči.

Gostima nije pomogao ni sjajni Slovenac u 43. minutu, kada je Salah lepo proigrao Okslejd-Čemberlena, a ovaj još boljim centaršutom pronašao Vajnalduma u srcu šesnaesterca.

Holanđanin je dobro skočio i loptu glavom poslao u ugao Oblakovog gola, 1:0.

(B92)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.