Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Liverpul sa prvog mesta u grupi do osmine finala Lige šampiona - | K-013 Portal

Liverpul sa prvog mesta u grupi do osmine finala Lige šampiona

liverpul, liga sampiona, atletiko madrid, fudbal

Fudbaleri Liverpula pobedili su večeras na svom terenu ekipu Atletiko Madrida sa 2:0, u utakmici četvrtog kola Lige šampiona i tako obezbedili plasman u osminu finala sa prvog mesta Grupe B.

„Redsi“ su prvi na tabeli Grupe B sa maksimalnih 12 bodova, dok je Atletiko treći sa četiri boda. Milan i Porto su ranije danas odigrali 1:1, pa je Porto trenutno drugi sa pet bodova, dok je italijanski tim poslednji sa jednim bodom.

Liverpul je pitanje pobednika na Enfildu praktično rešio posle prvog poluvremena pošto je golovima Dioga Žote u 13. i Sadia Manea u 21. minutu poveo sa 2:0, pre nego što je Felipe u 36. minutu zaradio direktan crveni karton i dodatno otežao posao Atletiku.

Ekipa Jirgena Klopa je povela u 13. minutu. Žota je utrčao na centaršut Trenta Aleksander-Arnolda i glavom pogodio levi deo gola. Osam minuta kasnije u strelce se upisao i Mane, posle još jedne asistencije Aleksander-Arnolda.

Atletiko je u 36. minutu ostao sa igračem manje na terenu pošto je Felipe zbog starta nad Maneom dobio direktan crveni karton.

Domaći tim je do kraja poluvremena mogao da stigne i do ubedljivije prednosti, ali je Jan Oblak sjajno zaustavio udarce Mohameda Salaha i Žote.

Posle samo tri minuta igre u nastavku Žota je još jednom pogodio mrežu Atletika, ali je taj pogodak poništen zbog ofsajda, baš kao i gol Luisa Suaresa u 57. minutu.

Fudbaleri Liverpula će u narednom kolu dočekati Porto, dok će Atletiko Madrid ugostiti Milan.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS