Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pobeda Srbije protiv Švedske u Ligi nacija, uz het-trik Mitrovića - | K-013 Portal

Pobeda Srbije protiv Švedske u Ligi nacija, uz het-trik Mitrovića

fudbal, srbija, svedska, liga nacija

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Beogradu Švedsku sa 4:1, u utakmici petog kola Lige nacija B u Grupi 4.

Švedska je povela u 15. minutu golom Viktora Klasona, a zatim je tri gola postigao Aleksandar Mitrović, u 18. minutu, prvom minutu nadoknade prvog poluvremena i u 50. minutu. Konačan rezultat postavio je Saša Lukić pogotkom u 70. minutu.

Zbog kazne, utakmica na stadionu „Rajko Mitić“ odigrana je pred decom uzrasta do 14 godina.

Srpski tim je od početka imao inicijativu i prvi je ozbiljnije zapretio u 14. minutu kada je Andrija Živković šutirao pored gola.

Minut kasnije posle prve šanse Švedska je povela golom Klasona, koji je posle dobrog dodavanja Dejana Kuluševskog lobovao srpskog golmana Vanju Milinković-Savića.

Srbija je izjednačila u 18. minutu golom Mitrovića, koji je glavom zahvatio loptu i poslao je u dalji ugao, posle centaršuta sa desne strane Živkovića.

Ekipa Dragana Stojkovića mogla je da povede u 21. minutu, ali je posle dobrog prodora po levoj strani i centaršuta Filipa Kostića, Dušan Vlahović šutirao pored gola.

Novu šansu Srbija je imala u 32. minutu, Sergej Milinković-Savić je dobro dodao do Vlahovića, čiji šut je odbranio švedski golman, a u novoj šansi ponovo je gostujući čuvar mreže bio uspešniji i uhvatio loptu posle šuta Dušana Tadića.

Srpski tim imao je posle toga inicijativu, Kostić je u više navrata imao dobre prodore i proigravao saigrače, a posle jednog od takvih Srbija je izborila korner i u završnici poluvremena povela. Tadić je izveo korner, najviši u skoku bio je Mitrović koji je ponovo glavom zatresao mrežu.

U 48. minutu srpski tim je izveo lepu akciju u kojoj su učestvovali Milinković-Savić, Tadić i Vlahović, koji se driblingom oslobodio protivničkih igrača i dodao loptu do Mitrovića, kome nije bilo teško da zatrese mrežu i postigne 49. gol za državni tim. Sudija je posle toga proveravao da li je bio ofsajd, ali je posle upotrebe VAR tehnologije gol priznat u 50. minutu.

Novi gol Srbija je postigla u 70. minutu kada je strelac bio Lukić sa ivice šesnaesterca, posle dodavanja Darka Lazovića.

U 72. minutu igru je napustio Mitrović, posle oštrijeg starta Viktora Lindelofa.

Švedska se u završnici oslobodila i pokušavala da napravi šansu za gol, ali nije uspela pa se rezultat do kraja nije promenio.

Za državni tim debitovali su večeras Srdjan Babić i Stefan Mitrović.

Posle pet kola Norveška i Srbija imaju po 10 bodova na vodećim pozicijama na tabeli. Slovenija ima pet bodova, a Švedska tri.

U poslednjem kolu Srbija će u Oslu u utorak igrati protiv Norveške, a pobednik grupe će se plasirati u Ligu nacija A. Srbija ima bolju gol razliku, ali je Norveška za sada bolja u medjusobnom duelu, pošto je u Beogradu pobedila sa 1:0.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS