Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sudije će na Svetskom klupskom prvenstvu objašnjavati publici VAR odluke - | K-013 Portal

Sudije će na Svetskom klupskom prvenstvu objašnjavati publici VAR odluke

fudbal, var

Sudije će na predstojećem Svetskom klupskom prvenstvu u Maroku objašnjavati publici razloge donetih odluka do kojih su došli pomoću VAR sistema, saopštio je Međunarodni bord fudbalskih asocijacija.

Jedna od velikih frustracija oko VAR-a posebno među navijačima na tribinama, bio je nedostatak komunikacije o tome kako je odluka doneta.
 
Zato je IFAB, zadužen za promenu fudbalskih pravila, na današnjem sastanku odobrio probni sistem tokom kojeg će arbitri javno navijačima objašnjavati donete odluke.
 
Član upravnog odbora IFAB i izvršni direktor Fudbalskog saveza Engleske (FA) Mark Bulingem je pojasnio da će komunikacija između sudije na terenu i VAR sobe ostati tajna, ali da će odluka koju su doneli biti preneta publici tokom utakmica u Maroku.
 
"Mislimo da je to važno u smislu transparentnosti, pre svega za publiku na stadionu, koja trenutno ne dobija dovoljno informacija o tome šta se dešava sa odlukama", rekao je on, prenosi Skaj sport.
 
Ako probni period bude uspešan, ovo pravilo bi moglo da se proširi i na druga takmičenja Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) kasnije tokom godine, uključujući i Svetsko prvenstvo za žene, naveo IFAB, zadužen za promenu
fudbalskih pravila.
 
Svetsko klupsko prvenstvo održaće se od 1. do 11. februara u Maroku.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.