Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Očekuje se da će SAD i Kina osvojiti najviše medalja na Olimpijskim igrama u Parizu - | K-013 Portal

Očekuje se da će SAD i Kina osvojiti najviše medalja na Olimpijskim igrama u Parizu

kina, sad, olimpijske igre u parizu

Reprezentacije SAD i Kine osvojiće najviše medalja na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, navodi se u prognozi kompanije Nilsen.

Kako je objavljeno iz kompanije Nilsen Grejsnout Sports koja pruža statističku analizu sportskih liga širom sveta i prati velika takmičenja koja uključuju olimpijske sportove do Igara, očekuje se da će olimpijski tim SAD osvojiti ukupno 123 medalje, od čega 39 zlatnih.

Prognoza je i da će Kina biti druga sa 89 medalja, od čega 35 zlatnih.

Te dve reprezentacije osvojile su prva dva mesta pre tri godine na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Rangiranje Grejsnouta bazira se na broju ukupno osvojenih medalja, iako se drugi rangiraju prema osvojenim zlatnim medaljama.

To bi bilo osmi uzastopni put da selekcija SAD osvoji najviše madalja na Letnjim Olimpijskim igrama. Poslednji put to se nije desilo 2008. godine u Pekingu, kada je domaća Kina osvojila najviše medalja.

Prema prognozi, treća po broju medalja će biti Velika Britanija (66-13), zatim Francuska (55-28), Australija (50-13), Japan (49-13), Italija (47-12), Holandija (38-18), Nemačka (36-9) i Južna Koreja (24-9).

Nepoznati faktor je učešće Rusije i Belorusije, pošto su njihovi sportisti u poslednje dve godine bili odsutni sa većine međunarodnih takmičenja zbog rata u Ukrajini. Njihov uticaj je teško uzeti u obzir u prognozi, naveo je Grejsnout.

Ruski i beloruski sportisti učestvovaće na Igrama u Parizu u individualnim sportovima, kao neutralni, bez državnih simbola i himne.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS