Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVCU Iliji Serafimoviću juniorsko srebro u Bratislavi - | K-013 Portal

PANČEVCU Iliji Serafimoviću juniorsko srebro u Bratislavi

sah, ilija serafimovic, pancevo

Evropsko prvenstvo u rešavanju šahovskih problema je po 16. put održano od 2. do 4. juna u Bratislavi.

Trojica iskusnih velemajstora i mladi pančevački internacionalni majstor u rešavanju šahovskih problema Ilija Serafimović činili su državni tim Srbije.

Naši reprezentativci posle velike borbe nisu uspeli da odbrane prošlogodišnje ekipno zlato i takmičenje su završili na četvrtom mestu. Ipak tradicija osvajanja odličja na velikim takmičenjima nije prekinuta zahvaljujući našem mladom sugrađaninu koji je u konkurenciji starijih juniora do 23 godine osvojio srebrnu medalju, iza Litvanca Kuznjecovasa, a ispred Rumuna Kostakija.

Osamnaestogodišnji Pančevac ostvario je zapažen rezultat i na jednom od dva prateća takmičenja tokom Prvenstva. U tzv. Baltičkoj kombinaciji, turniru koji predstavlja spoj takmičenja u kompoziciji i rešavanju šahovskih problema osvojio je bronzanu medalju u konkurenciji 18 takmičara iz 11 zemalja.

Sledeće veliko iskušenje Iliju čeka početkom septembra kada se u Gruziji održava Kongres svetske federacije za problemski šah. Kao član državne reprezentacije Srbije u rešavanju šahovskih problema pokušaće da što više doprinese odbrani ekipnog srebra osvojenog prošle godine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Drugi veliki zazov koji ga čeka u Gruziji je odbrana titule najboljeg mladog kompozitora šahovskih problema koju je do sad osvajao šest puta uzastopno.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS