Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevki Anji Crevar za tri desetinke izmaklo finale SP - | K-013 Portal

Pančevki Anji Crevar za tri desetinke izmaklo finale SP

anja crevar, svetsko prvenstvo abu dabi, plivanje

Anja Crevar je ubedljivo pobedila u svojoj kvalifikacionoj grupi na 400 mešovito, ali joj je na kraju za tri desetinke izmaklo finale na Svetskom prvenstvu u 25- metarskim bazenima u Abu Dabiju.

Evropska vicešampionka je dominirala u drugoj od četiri grupe. Štopericu je zaustavila na 4:33,30 i delovalo je da će to sigurno biti vreme, koje će je odvesti u odlučujuću trku. Međutim, naredna grupa je bila mnogo brza, čak šest devojka je nadmašilo vreme srpske rekordrke. U poslednjoj grupi su još tri bile ispred devojke iz Pančeva i izmaklo joj je finale.

Na kraju je kao poslednja među osam prošla Amerikanka Ema Vejnant sa 4:32,97. Najbrža u preliminarnoj rundi bila je Italijanka Ilarija Kuzinato, koja je do cilja stigla za 4:30,27.

„Bila je ovo moja najbolja jutarnja trka. Očekivala sam da će ovo biti dovoljno za finale. Međutim, ispalo je drugačije. Nisam nezadovljna, samo je ostao žal, jer bih sigurno popodne bila brža“, istakla je Crevarova.

Anja je vlasnica državnog rekorda sa vremenom 4:30,47. Do kraja šampionata u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata plivaće trke na 200 mešovito, 200 delfin i 400 slobodno.

Mesto u popodnevnom programu nije obezbedilo ni preostalo troje srpskih predstavnika. Velimir Stjepanović, višestruki šampion Evrope osvojio je 21. mesto na 400 slobodno sa 3:43,58. U istoj disciplini Stefan Šorak je bio 28. (3:45,01).

„Već sam najavio da će mi ovo biti trening trka za 100 i 200 slobodno. Glavno je u petak ujutru, moraću da dam sve od sebe i pokušam da uđem u finale na 200 slobodno“, istakao je Stjepanović.

Za prolaz među osam trebalo je da se pliva 3:39,53. Sa tim vremenom je kao osmi prošao Italijan Ćampi.

Najmlađa, još uvek juniorka Nina Stanisavljević, diskvalifikovana je na 50 prsno zbog navodnog delfin kika. Ostvarila je vreme 31,48, koje je naravno poništeno.

Finalne trke u Etihad Areni počinju od 15 časova.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS