Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Powerlifting: 9 medalja za kdt Dinamo na prvenstvu Vojvodine u Bačkoj Palanci - | K-013 Portal

Powerlifting: 9 medalja za kdt Dinamo na prvenstvu Vojvodine u Bačkoj Palanci

powerlifting, drzavno prvenstvo backa palanka

U subotu 08.maja u sportskij hali "Tikvara" u Bačkoj Palanci održano je prvenstvo Vojvodine u powerliftingu u sve tri discipline (čučanj, benč pres i mrtvo dizanje, tkzv.total). Organizator ovog takmičenja bio je klub disciplina snage "Majevica".

Takmičenje je održano pod pokroviteljstvom powerlifting saveza Vojvodine i powerlifting saveza Srbije.Za klub dizača tegova "Dinamo" nastupilo je 9 takmičara(četvro devojaka i pet muškaraca)

U konkurenciji seniorki nastupale su Milica Kljajić, Svetlana Danilović, Jovana Radovanov dok je Tanja Kalinić nastupila u kategoriji veteranki (masters m1). Milica Kljaić osovjila je 2. mesto (kategorija -84 kg). Svetlana Danilović osvojila je prvo mesto (kategorija -69 kg). Ona je ujedno proglašena i za najjaču takmičarku na prvenstvu. U kategoriji devojaka 84+kg zlatnu medalju osvojila je Jovana Radovanov, dok je Tanja Kalinić u istoj težinskoj kategoriji takođe osvojila zlato u konkurenciji veteranki (masters m1).

U konkurenciji seniora nastupali su: Vladimir Jović, Mirko Vještica,Strahinja Zorkić, Luka Vujadinović i Aleksandar Radivojević. Srebrne medalje osvojili su Strahinja Zorkić (kategorija do 105 kg) i Luka Vujadinović (kategorija do 120 kg) dok su zlatne medalje pripale Vladimiru Joviću (kategorija -66 kg), Mirku Vještici (kategorija -83 kg) i Aleksandru Radivojeviću. Aleksandar je, poput Svetlane, proglašen za najboljeg takmičara na prvenstvu. Na ovom takmičenju predsednik kdt "DInamo" Filip Vlajić je bio glavni sudija.

Ove godine klub dizača tegova Dinamo proslavlja dva jubileja: 75 godina od osnivanja (1946) i pet godine od obnove (2016). U ovoj godini klubu je pristupilo blizu 20 novih takmičara.

Naredno takmičenje koje očekuje takmičare Dinama zakazano je za poslednji vikend u maju mesecu u Zaječaru, gde će se održati dvodnevno prvenstvo Srbije u powerliftingu, gde je cilj kluba usmeren na osvajanju titule najboljeg kluba.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.