Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Streljaštvo: Aleksa Rakonjac dobio stipendiju Pokrajinskog sekretarijata za sport - | K-013 Portal

Streljaštvo: Aleksa Rakonjac dobio stipendiju Pokrajinskog sekretarijata za sport

aleksa rakonjac, sd pancevo 1813

Aleksa Rakonjac iz SD "Pančevo 1813! našao se među 60 sportista dobitnika ovogodišnje stipendije APV, Pokrajinskog sekretarijata za sport, na osnovu ostvarenih rezultata u streljaštvu tokom 2020. godine, a jedan je od dvoje dobitnika za streljaštvo, i jedan od dvojice sportista iz Pančeva.

Aleksa je bio najbolji kadet na rang listi SS Srbije vazdušnom puškom tokom 2020.godine, na rang listi SS Vojvodine najbolji kadet i mlađi junior, a osvojio je i titulu šampiona Srbije u kategoriji juniora puškom po A programu, i sa svojih 17 godina postao kandidat za juniorsku reprezentaciju Srbije.

Prethodno je bio najbolji pionir puškom SS Srbije za 2019.godinu, a u Pančevu najbolji sportista u kadetskoj kategoriji i imao čast da bude na prvom kalendaru Sportskog saveza Pančeva za 2020.godine.

Obzirom da je Aleksa nastavio sa uspesima i u ovoj godini, stipendija je stigla u prave ruke i u pravom momentu, i puno će mu pomoći u daljem razvoju i rezultatima, mada neće biti dovoljna za nabavku nove vazdušne puške, sa kojom bi sigurno bio još uspešniji.

IMG d0e82ad399871e4006262d2e8b7ee223 V111

Pored izvanrednih rezultata vazdušnom puškom, Aleksa je sve uspešniji i u trostavu iz malokalibarske puške, koja će mu ove godine osigurati mesto u juniorskoj reprezentaciji Srbije, a u čemu mu pomaže trener Siniša Veljković i kolege iz Streljačke družine"Pančevo 1813 ".

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.