Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uspešno završena sezona u dizanju tegova - | K-013 Portal

Uspešno završena sezona u dizanju tegova

dizanje tegova, sport

Takmičarska sezona u dizanju tegova, uprkos pandemiji koronavirusa, uspešno je završena šampionatima Srbije za seniore u Baču i seniorke u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju Saveza, ova sezona se značajno razlikovala od prethodnih, organizovana su takmičenja na otvorenom, a Srbija je bila prva u Evropi u dizanju tegova koja je organizovala onlajn takmičenje i zum seminare.

"Da nam je neko prošle godine rekao kako će izgledati sport 2020. godine, naravno da ne bismo u to poverovali. Međutim, desilo se šta se desilo i uspešno smo završili takmičarsku sezonu. Iako u otežanim okolnostima, održana su nacionalna prvenstva za sve uzrasne kategorije. Ovo smatramo uspehom, jer okolnosti su bile nepovoljne, a postojao je i rizik", izjavio je generalni sekretar Saveza Srbije za dizanje tegova stiče Ljubiša Rajković.

20201024 183607

(KDT "Dinamo" Pančevo)

On je dodao da su insistiranjem na poštovanju svih preporuka državnih organa posle svih takmičenja sportisti ostali zdravi.

"Napominjemo da mi, kao amaterski sport, opstajemo i naše aktivnosti uspešno sprovodimo zahvaljujući podršci ministarstva omladine i sporta, na čemu se im se i ovom prilikom zahvaljujemo", istakao je Rajković.

Predsednik Saveza Srbije za dizanje tegova Milan Mihajlović istakao je da nije bilo lako sve organizovati, ali da je ponosan na sportiste ovog olimpijskog sporta i predstavnike klubova, koji su uspeli sve da odrade.

Mihajlović je inače i licencirani sudija svetske federacije i pre nekoliko dana držao je onlajn seminar mladim kolegama iz Finske.

"Sport se promenio, rezultati napreduju, pojavljuju se novi sportisti, uvode se nova pravila. Čak je Svetski kup za mlade, do 17 godina, održan onlajn. Iz klupskih prostorija u Baču nastupao je Filip Bertran. Sjajno je bilo okupiti se i takmičiti ponovo sa najboljim mladim dizačima tegova iz celog sveta", otkrio je Zoran Pantelić, nacionalni trener za mlade, pripremajući se za nove izazove u 2021. godini.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Sasa Kovacevic 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city