Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Denver timskom igrom do ubedljive pobede protiv Klipersa, 12 poena Jokića - | K-013 Portal

Denver timskom igrom do ubedljive pobede protiv Klipersa, 12 poena Jokića

kosarka, denver, klipersi

Košarkaši Denvera pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Los Andjeles Klipersa sa ubedljivih 122:91 i tako upisali 25. pobedu od početka NBA sezone.

Nagetsi su sjajnom timskom partijom imali i 43 poena na ovom meču, šutirali su 50,6 odsto iz igre i upisali 28 asistencija i još jednom pokazali zašto su izjednačeni sa Memfisom na prvom mestu na tabeli Zapadne konferencije sa 25 pobeda i 13 poraza.

Sedmorica igrača Denvera su završila utakmicu sa dvocifrenim učinkom, a sve je pokrenuo Džamal Marej koji je 13 od svojih 18 poena postigao u prvoj četvrtini. Nejšon Hiland je dodao 16 poena, Vlatko Čančar 15 uz 12 skokova, Aron Gordon i Zeke Naži su postigli po 13, dok je Majkl Porter dodao deset poena.

U ovakvom meču, srpski centar Nikola Jokić je na terenu proveo samo 24 minuta i za to vreme je upisao 12 poena, devet asistencija i šest skokova.

U redovima Klipersa, koji su doživeli četvrti poraz u nizu, nijedan od startera nije imao dvocifren učinak, a najbolji su bili Norman Pauel sa 13 i Mozes Braun sa 12 poena i 10 skokova. Kavaj Lenard je meč završio sa šest, dok je Pol Džordž postigao samo tri poena.

Prvi tim Istoka, Boston je u gostima lako slavio protiv Dalasa sa 124:95 i tako prekinuo niz od dva poraza, ali i pobednički niz Maveriksa od sedam pobeda.

Džejson Tejtum je imao 29 poena, 14 skokova i deset asistencija za svoj drugi tripl-dabl u karijeri, dok je Džejlen Braun dodao 19 poena. U timu Dalasa ponovo je najefikasniji bio Luka Dončić koji je ubacio 23 poena, ali je slovenački reprezentativac promašio svih šest šuteva za tri poena.

Memfis je upisao i petu pobedu u nizu pošto je u gostima bio bolji od Orlanda sa 123:115. Najzaslužniji za to bili su Dža Morant sa 32 poena i Džaren Džekson koji je uz 31 poen upisao i deset skokova. Na drugoj strani, najefikasniji je bio Paolo Bankero sa 30 poena.

Košarkaši Jute su u gostima pobedili Hjuston sa 131:114, predvodjeni Laurijem Markanenom koji je postigao 49 poena, što je njegov rekord karije. Njega su najbolje pratili Malik Bizli i Džordan Klarkson sa po 19 poena, dok su u Hjustonu najbolji bili Džejlen Grin sa 30 i Kevin Porter sa 23 poena.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS