Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkašice Srbije pobedile Brazil, viza za Pariz nije daleko - | K-013 Portal

Košarkašice Srbije pobedile Brazil, viza za Pariz nije daleko

košarkašice, srbija

Košarkašice Srbije savladale su domaćina Brazil 72:65 u drugom meču kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.  

Izuzetno važna pobeda srpskih košarkašica u borbi za odlazak u Pariz.

Posle poraza od Nemačke u prvom kolu i pred susret sa Australijom u poslednjem, reprezentativke Srbije su došle možda i do krucijalnog rezultata.

Brazilke su pod naletom podrške sa tribina došle do ranog vođstva od 10:0. Posle tajm-auta Marine Maljković Srbija je mnogo bolje zaigrala, pa zatim i preokrenula.

Ostatak meča prošao je kroz održavanje prednosti naše reprezentacije i pokušaja Brazila da se vrati.

Najistaknutija igračica na terenu bila je Ivon Anderson sa 30 poena i osam skokova. Pratila je jedna od veteranki Dragana Stanković sa 19 poena i 10 skokova. Jovana Nogić je stala na 10 poena.

Damiris Dantas sa 17 poena i Kamila Kardoso sa 16 poena i 14 skokova su bile najraspoloženije kod Brazila.

Srbija igra sa Australijom u nedelju u 21.00. U slučaju pobede, sa skorom 2-1 sigurno ide na Olimpijske igre, a možda trijumf i ne bude neophodan.

Dragana Stanković: Nadam se da ćemo pobediti Australiju

Košarkašica Srbije Dragana Stanković izjavila je da je zadovoljna pobedom protiv Brazila i dodala da se nada trijumfu protiv Australije u meču poslednjeg, trećeg kola kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu.

"Utakmica je bila vrlo teška, pred mnogo publike, bilo je zadovoljstvo igrati ovde. Posle prve utakmice u kojoj smo bile loše, probudile smo se i dale sve od sebe. Bilo je jako teško, ali imale smo bolju energiju i zato smo dobile utakmicu", izjavila je Dragana Stanković, prenosi zvanični sajt KSS.

"Već smo igrali protiv Australije, znali smo da će i ova utakmica biti jako zahtevna fizički. Pripremićemo se, videćemo kako će sve izgledati, nadam se da ćemo pobediti", dodala je Dragana Stanković.

Košarkašica Srbije Ivon Anderson je istakla da je srećna zbog pobede protiv Brazila.

"Utakmica je bila jako teška, pred punom dvoranom, koja je bodrila svoj tim i srećna sam što smo pobedile. Očekuje nas meč protiv Australije, koja se već plasirala na OI, mi ostali se borimo za to. Odmorićemo se, sakupiti energiju i boriti se Budite uz nas, daćemo maksimum", izjavila je Anderson.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS