Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkašice Srbije počinju kvalifikacije za EP - | K-013 Portal

Košarkašice Srbije počinju kvalifikacije za EP

kosarkasice srbije, kvalifikacije za evropsko prvenstvo, srbija hrvatska

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igra od 18 sati prvi meč kvalifikacija za Evrobasket 2023. godine na gostujućem terenu protiv Hrvatske.

Reprezentacija Srbije u novi ciklus ulazi sa izmenjenim i podmlađenim timom, ali sa velikim motivom da se odbrana šampionske titule započne dobrom igrom i pobedom.

"Ovo je potpuno novi start i trudimo se da i mi sa novom energijom uđemo u ovu priču i da maksimalno ozbiljno shvatimo put koji je pred nama. Od prvog dana okupljanja došli smo spremni. Ekipa jeste podmlađena, ali to ne utiče na naš načina rada", rekla je Tina Krajišnik, kapiten ekipe.

Selektor Marina Maljković kaže da se ne može još pričati o mogućnostima, ali je istakla da je zadovoljna radom.

"Novi je tim i ne možemo u ovom trenutku da pričamo o mogućnostima. Ono što je bitno jeste da one dobro rade i da imaju dobru radnu energiju. Igračice koje imaju već nekog iskustva u reprezentaciji su sasvim fino uvele mlade snage u priču koja je drugačija od one letos, jer su one sad u prvom planu i one treba da daju koševe. Činjenično igraju dobro u klubovima, pokazuju napredak od letos, kada su bile sa nama četiri meseca na ovaj ili onaj način. To je dosta vremena i zato je to bio momenat kada su stvarno napravile veliki pomak. Sada su stvarno one važne i od njih sve zavisi", istakla je Marina Maljković.

Do kraja kvalifikacija igraće se još dva prozora - u novembru 2022. i februaru 2023. godine, kada Srbiju očekuje dvomeč sa Bugarskom, odnosno duel sa Hrvatskom u Srbiji.

Plasman će iz kvalifikacija obezbediti deset reprezentacija - pobednika grupa, kao i još 4 najbolje drugoplasirane ekipe.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS