Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lejkersi u plej-ofu NBA lige protiv Denvera, pobeda Sakramenta - | K-013 Portal

Lejkersi u plej-ofu NBA lige protiv Denvera, pobeda Sakramenta

kosarka, nba, lejkersi

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa plasirali su se u plej-of Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas u utakmici plej-ina pobedili Nju Orleans 110:106.

Lejkersi su ovom pobedom zauzeli sedmo mesto u plej-ofu i igraće protiv drugih nosilaca aktuelnog šampiona Denvera u prvom kolu. To je repriza prošlogodišnjeg finala Zapada, koje su Nagetsi dobili 4:0.

Lejkerse su predvodili Lebron Džejms sa 23 poena, devet skokova i devet asistencija, D’Anđelo Rasel sa 21 poenom i šest asistencija i Entoni Dejvis sa 20 poena i 15 skokova. Ostin Rivs dodao je 16 poena, šest asistencija i pet skokova, a Rui Hatimura 13 poena.

U ekipi Nju Orleansa najefikasniji je bio Zajon Vilijamson sa 40 poena uz 11 skokova i pet asistencija. Nedugo pošto je izjednačio na 95:95, nešto više od tri minuta pre kraja, Vilijamson je napustio teren zbog povrede, a trener Vili Grin rekao je da je košarkaš imao problema sa levom nogom.

Trej Marfi dodao je 12 poena za Nju Orleans, Brendon Ingram 11, a Leri Nens 10 poena i 12 skokova.

Nju Orleans će za mesto u plej-ofu igrati protiv Sakramenta, koji je u plej-in utakmici pobedio Golden Stejt 118:94.

Kingse je predvodio Kigan Marej sa 32 poena i devet skokova, Dearon Foks postigao je 24 poena uz šest asistencija, a Harison Barns 17. Domantas Sabonis pobedi je doprineo sa 16 poena, 12 skokova i sedam asistencija, a Kion Elis sa 15 poena.

Golden Stejt neće igrati u plej-ofu treći put u poslednjih pet sezona, uključujući dve eliminacije u plej-inu. Najefikasniji u ekipi bio je Stefen Kari sa 22 poena, Džonatan Kuminga postigao je 16 poena uz sedam skokova, a 16 poena imao je i Mozes Mudi.

Endru Vigins i Mozes Grin dodali su po 12 poena, dok se Klej Tompson nije upisao među strelce pošto je promašio svih 10 šuteva iz igre.

Pobednik duela Nju Orleansa i Sakramenta zauzeće osmo mesto u plej-ofu Zapada i u prvom kolu igraće protiv prvog nosioca Oklahome.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS