Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Maljković: Sva prvenstva završiti i krenuti u novu sezonu - | K-013 Portal

Maljković: Sva prvenstva završiti i krenuti u novu sezonu

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je da je najbolje rešenje da se sva prvenstva zaustave i krene sa pripremama za novu sezonu.

"Sve treba da stane, da se završi tako kako jeste. Imamo situaciju sa Kinom, gde je u muškoj košarkaškoj ligi napravljena greška. Liga je trebalo da se nastavi u aprilu, pa je pomerena za maj, pa na kraju za jul. Odlaganja nisu rešenje, jer sve ovo što se dešava je mnogo ozbiljno. Po mom mišljenju jedino logično i razumno rešenje je da sve prestane i da se sve obustavi", kaže Maljković.

Maljković smatra da bi iz tog razloga trebalo početi ranije sa pripremama za narednu sezonu.

"Pod pretpostavkom da sve prođe u junu mesecu, zašto ne bismo počinjali ranije neke naše klupske pripreme. One kreću u septembru, oktobru, možda je razumno da se krene ranije. Neka to bude i avgust. Zbog zdravlja sportista, treninga i ogromne pauze, treba ranije da se krene. Posebno što se ženske košarke tiče, jer na čekaju kvalifikacije u novembru i EP", poručuje srpska selektorka.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.