Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Poraz košarkaša Zvezde u Valensiji - | K-013 Portal

Poraz košarkaša Zvezde u Valensiji

kk crvena zveda, valensija, kosarka

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u gostima od Valensije sa 81:85 (19:25, 21:31, 25:16, 16:13), u utakmici 12. kola Evrolige.

Crveno-beli sada imaju četiri pobede i osam poraza, dok je Valensija na skoru 6/6.

Najefikasniji u redovima beogradskog kluba bili su Nemanja Nedović i Šabaz Nejpir sa po 14 poena, 12 je dodao Džoel Bolomboj, dok je Miloš Teodosić ubacio 11 poena.

Valensiju je do pobede vodio Brendon Dejvis koji je postigao 21 poen, Šemi Odželej je dodao 17, dok su po deset dodali Viktor Klaver i Kris Džons. Srpski košarkaš Stefan Jović je meč završio sa osam poena.

Crvena zvezda je slabo ušla u meč, pa je Valensija u dva navrata u prvoj četvrtini stizala do osam poena prednosti. Ulaskom u igru Teodosića, Nejpira i Davidovca, Zvezda je dobila malo više energije i uspela je da u finišu tog dela igre priđe na poen zaostatka posle trojke Davidovca (20:19).

Ipak, domaći košarkaši su iskoristili nekoliko grešaka crveno-belih, pa su na prvi odmor otišli sa šest razlike (25:19).

Valensija je i u drugoj deonici konstatno bila u prednosti, zahvaljujuči dobrom šutu za tri poena (osam od 16), ali i lošoj odbrani Zvezde. Prednost španskog tima je rasla, pa je Valensija na veliki odmor otišla sa 16 poena prednosti posle trojke Džonsa (56:40).

Zvezda je u drugom poluvremenu zaigrala mnogo bolje u odbrani i uspela je da sa pet vezanih poena prvo priđe na 11 poena zaostatka, a posle poena Lazića, Bolomboja i Teodosića i na minus pet (60:55) na četiri minuta i 40 sekundi pre kraja treće četvrtine.

Crveno-beli su se na tri minuta pre kraja tog dela igre trojkom Giedraitisa potpuno vratili u igru i posle minus 16 na poluvremenu stigli na samo koš zaostatka (62:61). Valensija je na ovaj nalet Zvezde odgovorila serijom 8:0 i uspela je da do kraja treće četvrtine sačuva prednost i na poslednji odmor ode sa vođstvom 72:65.

Domaći tim je tokom cele poslednje deonice čuvao prednost sve do ulaska u poslednji minut kada je Nedović doneo izjednačenje Zvezdi (81:81) na 54 sekunde pre kraja. Međutim, crveno-beli do kraja nisu uspeli da naprave veliki preokret i slave, a pobedu Valensije je sa linije za slobodna bacanja potvrdio Dejvis.  

Košarkaši Crvene zvezde će u narednom kolu Evrolige, u petak, gostovati Baskoniji, dok će Valensija u goste Asvelu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS