Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zvezda pobedila Igokeu i došla na korak od finala ABA lige - | K-013 Portal

Zvezda pobedila Igokeu i došla na korak od finala ABA lige

kk crvena zvezda, kosarka, aba liga

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Beogradu Igokeu sa 76:61 (20:20, 19:22, 17:13, 20:6) i tako poveli sa 1:0 u polufinalu plej-ofa ABA lige.

Crveno-beli imali su mnogo problema protiv ekipe iz Laktaša, četvrtoplasirane iz regulanog dela sezone, ali ipak su u poslednjoj deonici uspeli da slome otpor rivala i na kraju dođu do ubedljivog trijumfa.

Utakmica u hali "Aleksandar Nikolić" u prvih 20 minuta donela je neizvesnost, ali i dosta atraktivne igre na obe strane. Ekipe su se uglavnom smenjivale u vođstvu, a Igokea je na poluvremenu vodila sa 42:39.

Crveno-beli su u drugom delu meča igrali organizovanije, sa znatno manje izgubljenih lopti, ali i čvršće u odbrani, što je rezultiralo manjim brojem poena za Igokeu, čija se igra u poslednjoj deonici u potpunosti "raspala".

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Džordan Lojd sa 21 poenom, dok je Kori Volden postigao 13, a Ognjen Dobrić dodao je 12.

S druge strane, u ekipi Igokee jedini dvocifren učinak od 15 poena imao je Edin Atić, dok je Nikola Jovanović postigao devet.

Drugi meč, u kom Crvena zvezda ima priliku da se plasira u finale, igraće se u petak od 18.30 u Laktašima.

Radonjić: Utakmica protiv Igokee bila teška, to je tek početak

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je posle pobede nad Igokeom da je utakmica bila izuzetno teška, uz ocenu da je tim iz Laktaša bio bolji rival u prvom delu meča.

"Igokea je bila odlična u prvom delu... Stvarno su u oba pravca bili vrlo dobri i precizni. Skakali su bolje od nas, šutirali odlično, a mi taj deo utakmice nismo odigrali na način na koji bi trebalo protiv tima kao što je Igokea, koja zna dobro da igra", rekao je Radonjić za TV Arena sport.

"Drugačije je sve bilo u drugom delu. Broj koševa govori da je odbrana bila dobra, ali bitno je da smo rezultat gradili sve vreme, da smo išli korak po korak i došli do toga na kraju da možemo da kontrolišemo rezultat", kazao je Radonjić.

On je ocenio da je ovo sve "tek početak" i da u Laktašima očekuje "sigurno tešku utakmicu".

"Igokea je u svim utakmicama protiv nas pokazala da je dobra i da zna da igra. Pokazala je da pozicija i rezultat u ovoj sezoni nisu slučajni. Mi moramo da odigramo još jedan meč na visokom nivou i tako da možemo da očekujemo dobar rezultat", kazao je on.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.