Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zvezda u finišu srušila FMP i zakazala duel sa Čačkom 94 - | K-013 Portal

Zvezda u finišu srušila FMP i zakazala duel sa Čačkom 94

kup radivoja koraća

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, nakon što su večeras pobedili ekipu FMP-a rezultatom 80:75 u meču četvrtfinala.

"Crveno-beli" su u uvodnim minutima postavili tempo igre i dobrom kontrolom defanzivnog skoka uspevali da održe minimalnu rezultatsku prednost. Obe ekipe su imale slabije procente šuta, pogotovo za tri poena.

U drugoj deonici Šaranović i Stepanović su svojom individualnom igrom držali svoju ekipu u meču, dok je Crvena zvezda preko Nedovića i Hange uspevala da "pobegne" protivniku na plus šest. Šut za tri poena je bio osnovno oružje obe ekipe, pa je drugih deset minuta u prvom poluvremenu bilo dosta efikasnije.

Tokom treće deonice opet je publika imala priliku da vidi manje efikasnu igru obe ekipe. Nedović i Hanga su nastavili da donose svom timu neophodne poene za jednocifreni rezultatski plus.

Poslednjih deset minuta "crveno-beli" su otvorili u novom ritmu, igrali su više u tranziciji. Košarkaši FMP-a u početku to nisu mogli da isprate i dok su se konsolidovali Crvena zvezda im je "pobegla" na plus 10. Nakon što je i napad ekipe iz Železnika upao u krizu, delovalo je da pobednik poznat. Poslednji nalet FMP-a odbili su svojim poenima Ilić i Bolomboj, kao i Davidovac trojkom 18 sekundi pre kraja.

Crvena zvezda će u polufinalu nacionalnog kupa igrati sa ekipom Čačka 94 u petak od 17 časova u Nišu.

Čačak 94 pobedio Borac za plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća

Košarkaši Čačka 94 plasirali su se večeras u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su večeras pobedili ekipu Borca iz Čačka rezultatom 73:64 u četvrtfinalu.

Košarkaši Borca su bolje otvorili meč i najviše zahvaljujući šutu za tri poena su uspeli da dođu do dvocifrene prednosti.

U drugoj deonici igrači ekipe Čačak 94 su zaigrali agresivniju odbranu, što im je donelo ukradene lopte i više opcija u kreiranju napada. Borac je imao probleme u protoku lopte, dok se ni jedan igrač nije istakao individualnom igrom.

Tokom treće deonice napada Borca je potpuno stao. Tempo igre je diktirao gradski rival, koji je u jednom trenutku posle serije 14-5 došao do plus 12. Četvrtu četvrtinu je obeležio pad u igri ekipe Čačak 94 ali i prazni minuti košarkaša Borca u napadu. Koševima Lakovića i Dodića dva minuta pre kraja meča Čačak 94 je uspeo da povrati dvocifrenu prednost i nakon toga mirno privede utakmicu kraju.

Najkorisniji u pobedničkom timu bio je Petar Grojić sa 20 poena, dok je Stefan Lakić dodao 10 poena. U ekipi Borca sa 21 poenom istakao se Ronaldo Segu.

Mićić: Apsolutno zasluženo smo u polufinalu

Trener košarkaša Čačak 94 Đorđe Mićić izjavio je na konferenciji za medije nakon meča sa ekipom Borca, da je njegov tim apsolutno zasluženo izborio polufinale nacionalnog kupa.

"Mi smo već plasmanom ovde napravili istorijski uspeh kluba. Ovo je još jedna nagrada što smo otišli korak dalje i to apsolutno zasluženo. Svi ljudi u klubu trebalo bi da budu zadovoljni. Kako je izvučen žreb, moji košarkaški su bili pod utiskom. Znamo koja je razlika između ekipa iz KLS i ABA lige. Za ovu utakmicu mi smo gledali našu šansu. Prvo da nam se ohlade glave, a onda da izađemo na teren i da uživamo. Mi smo mladi u svemu ovome i zato ova pobeda daje pozitivnu energiju da nastavimo ovako da radimo dalje", istakao je Mićić.

Bek Čačka 94 Petar Grojić dodaje da je ovo jedna od najboljih utakmica koju je odigrala njegova ekipa.

"Definitivno da je i najvažnija u istoriji kluba. Čestitam mojim saigračima, jer smo pokazali karakter posle nekih neugodnih poraza. Neverovatan je osećaj što smo prošli u polufinale. Svi smo heroji, nisu to samo poeni, zahvalio bih se svima njima", zaključio je Grojić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS