Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Stefana Veljković: Znamo da smo moćne - | K-013 Portal

Stefana Veljković: Znamo da smo moćne

odbojka, sport, Stefana Veljković, sportske vesti, najnovije vesti, odbojkašice, Odbojkašice

Srpskim odbojkašicama se u očima vidi koliko su moćne kada izađu na teren. Izjava jedne bugarske reprezentativke veoma dobro je opisala tim koji je aktuelni svetski i evropski prvak i olimpijski vicešampion.

Tačnost te konstatacije potvrdila je i srednji bloker Stefana Veljković (30), već godinama jedan od vodećih stubova Terzićeve ekspedicije.

"Osećamo koliko smo jake, nema tu mnogo priče, to se prosto vidi. Imamo u sebi taj osećaj da smo moćne i sve dok je tako biće dobro. Ne opterećujemo se ulogom favorita. Ja sam generalno "operisana" od pritiska, toga kod mene nema nikad. Uvek sam u nekom svom filmu", priznaje Veljkovićeva.

Odbojkašice su se okupile ove nedelje i radiće zajedno sve do kraja juna. Ali, ovog puta ne spremaju taktiku za velika takmičenja, već su posvećene povratku u formu posle duge pauze. Stefana je postepeno krenula sa radom, pa je trenirala samo u teretani.

"Meni je drago što vidim saigračice, ali nekako posle svega sa koronom, izgubila se euforija, kakva je inače kad se okupi reprezentacija. Sve je čudno, ali bitno je da smo kod kuće".

Dugo je Stefana čekala da se vrati u Srbiju iz Italije, koja je bila jedno od najvećih evropskih žarišta. Ipak, imala je sreću da je uz nju sve vreme bio dečko, srpski reprezentativac Lisinac.

"Sigurno smo bar 40 dana bili zatvoreni 24 sata dnevno. Bilo mi je u početku baš zanimljivo jer sam prvi put mogla stalno da budem sa Srećkom. Generalna proba zajedničkog života je uspela", nasmejala se dok je pričala o teškoj temi".

"Posle je već počela da me hvata kriza jer se odužilo. Mnogo mi je pomoglo što je on sa mnom, jer je mogao da me smiri u tim situacijama. Sreća pa smo imali i dvorište u tom kompleksu u Trentu, pa je to bila neka olakšavajuća okolnost".

Treniranje u kućnim uslovima nije moglo da zameni salu, loptu i rad u grupi.

"U suštini nemaš motiv da radiš, jer nemaš pojma za šta uopšte radiš. S jedne strane, pauza je prijala, jer dok ne staneš, ne znaš koliko si zapravo umoran. Onda smo malo raduckali, ali stanje nije nimalo naivno. To se vidi sad kad smo krenuli sa ozbiljnim radom... Najbitnije je da fizički ojačamo, da budemo spremni za narednu klupsku sezonu, a onda će sve već doći na svoje mesto. Posle klupskih obaveza, čekaju nas bitna takmičenja u 2021. godini i moramo da budemo spremne, da bi prošlo sve kako treba", zaključila je Stefana.

Pomeranje Olimpijskih igara za narednu godinu Stefana ne vidi kao problem za ovu generaciju.

"Ja se samo nadam da će se stvarno održati sledećeg leta, jer je sve u vezi s tim potpuno neizvesno. Što se našeg tima tiče, neće nam smetati što se igra godinu kasnije, jer smo veoma iskusne. Ekipa je sazrela i ima veliku odgovornost".

(NovostI)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.