Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Laništanin: Protiv Japana da dostojanstveno završimo SP; Francuska protiv Češke u četvrtfinalu, Norveška sa Holandijom - | K-013 Portal

Laništanin: Protiv Japana da dostojanstveno završimo SP; Francuska protiv Češke u četvrtfinalu, Norveška sa Holandijom

rukometašice, srbija

Rukometašica Srbije Marija Laništanin rekla je da je cilj ekipe da se u sutrašnjem meču protiv Japana reprezentacija na dostojanstven način oprosti od Svetskog prvenstva.

Susret Srbije i Japana zakazan je za sutra sa početkom u 15.30 časova. Iako bez rezultatskog značaja, sem za finalni poredak, ovaj duel je još jedan test nove generacije srpskih rukometašica.

"Veoma nezgodna ekipa koja je iznenadila mnoge na ovom prvenstvu, počevši od domaćina, ekipe Danske, kao i da su se sve druge ekipe namučile sa njima. Brza igra u napadu i odbrana na koju evropske ekipe nisu navikle što mislim da svima stvara problem. Spremamo se za njih kao i za sve do sada i nadam se da ćemo u utakmicu ući odgovorno, borbeno i da na dostojanstven način završimo ovo prvenstvo", rekla je Marija Laništanin, prenosi sajt Rukometnog saveza Srbije.

Svesne su Srpkinje da im je Japan "dužnik" i žele da poprave utisak iz prijateljske utakmice sa turnira u Španiji pred ovo prvenstvo, kad su devojke iz Azije ubedljivo slavile.

"Na toj utakmici nismo uspele da nađemo prava rešenja za njihov stil igre. Nametnule su svoju igru i na to nismo adekvatno odgovorile. Poslednja utakmica na Svetskom prvenstvu nosi sa sobom i cilj da se svedu greške na minimum koje su nas koštale boljih rezultata. Primile bismo dosta lakih golova iz svojih grešaka. Japan je ekipa koja bi to takođe mogla da kazni. Zato moramo da budemo fokusirane sve vreme i da završimo ovo prvenstvo sa što boljim utiskom", istakla je Emilija Lazić, levi bek reprezentacije Srbije.

Rukometašice Francuske protiv Češke u četvrtfinalu SP, Norveška sa Holandijom

Ženska rukometna reprezentacija Francuske pobedila je večeras u Trondhajmu selekciju Norveške rezultatom 24:23 u meču trećeg, poslednjeg kola Druge grupe druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu.

U pobedničkom timu najefikasnija je bila Estela Nze Minko sa šest golova. U poraženoj ekipi najbolje su bile Vilde Mortensen Ingstad i Nora Mork, koje su postigle po četiri gola.

Rukometašice Slovenije su ranije danas u poslednjem kolu Druge grupe druge faze SP pobedile Austriju 32:27, dok je Angola bila bolja od Južne Koreje 33:31.

Francuska i Norveška su još ranije obezbedile plasman u četvrtfinalu SP. Francuska je na kraju osvojila prvo mesto na tabeli sa 10 bodova, dok je Norveška druga sa osam.

Slovenija je treća sa šest bodova, dok je Angola četvrta sa četiri. Austrija je peta sa dva boda, dok je Južna Koreja poslednja bez bodova.

Norveška će u utorak u četvrtfinalu SP igrati sa Holandijom, dok će se Francuska sastati sa Češkom.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS