Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Počinje Evropsko prvenstvo za rukometaše, Srbija igra u petak sa Islandom - | K-013 Portal

Počinje Evropsko prvenstvo za rukometaše, Srbija igra u petak sa Islandom

rukomet, evropsko prvenstvo nemacka

Evropsko prvenstvo za rukometaše počinje danas u Nemačkoj, a kontinentalni šampionat otvoriće meč prvog kola u grupi A između Francuske i Severne Makedonije, koji će biti odigran od 18 sati u "Merkul Špil areni" u Dizeldorfu.

U drugom meču prvog kola grupe A sutra od 20.45 časova će igrati Nemačka i Švajcarska.

Nemački mediji navode da bi prvi dan EP mogao da uđe u istoriju, pošto se očekuje da bude postavljen novi rekord po broju gledalaca na jednom rukometnom meču.

Prve dve utakmice na EP biće odigrane na fudbalskom stadionu u Dizeldorfu, koji je preuređen za rukometne mečeve. Nemački mediji tvrde da se očekuje oko 53.000 navijača na mečevima u Dizeldorfu. Mečevi drugog i trećeg kola u grupi A biće potom odigrani u Berlinu.

U grupi B se nalaze Španija, Austrija, Hrvatska i Rumunija. Mečevi ove grupe biće odigrani u Manhajmu.

Rukometaši Srbije se nalaze u grupi C u Minhenu zajedno sa selekcijama Islanda, Mađarske i Crne Gore. Srbija će prvi meč na EP odigrati u petak, 12. januara od 18 sati sa Islandom. Srbija će se dva dana kasnije od 20.30 sati sastati sa Mađarskom, a poslednji rival izabranicima Tonija Đerone biće Crna Gora 16. januara od 18 časova.

Srbija je na EP 2022. godine osvojila 14. mesto. Srbija kao samostalna država osvojila je samo jednu medalju u istoriji EP i to 2012. na kontinentalnom šampionatu u Beogradu. Srbija je tada u finalu poražena od Danske rezultatom 21:19.

Mečevi grupe D biće odigrani u Berlinu, a u ovoj grupi se nalaze Norveška, Slovenija, Poljska i Farska Ostrva.

U grupi E (Manhajm) se nalaze Švedska, Holandija, BiH i Gruzija, dok će u grupi F (Berlin) biti Danska, Portugalija, Češka i Grčka.

Plasman u drugu fazu EP izboriće po dve najbolje plasirane selekcije iz svake grupe. Druga faza EP biće odigrana u Kelnu i Hamburgu. Finale i meč za treće mesto su na programu 28. januara u Kelnu.

Titulu evropskog šampiona brani selekcija Švedske, koja je pre dve godine u finalu pobedila Španiju 27:26.

Rukometaši Francuske pobedili Severnu Makedoniju na otvaranju EP u Diseldorfu

Rukometaši Francuske pobedili su selekciju Severne Makedonije rezultatom 39:29 (17:13) u utakmici prvog kola grupe A Evropskog prventsva u Nemačkoj.

Francuska je do pobede došla pred 50 hiljada gledalaca na stadionu "Merkur Špil areni" što je novi svetski rekord, dok se na utakmici između Nemačke i Švajcarske očekuje 53 hiljade navijača i novo obaranje rekorda.

Najefikasniji igrač kod Francuza bio je Igo Deska koji je pogodio sedam puta iz isto toliko pokušaja, Dilan Nai je dodao šest golova, dok je Dika Mem postigao pet golova.

U selekciji Severne Makedonije Žarko Peševski je postigao sedam golova, dok je šest golova dao Ivan Đonov.

Domaća selekcija Nemačke od 20.15 časova igra sa selekcijom Švajcarske u drugoj utakmici prvog dana Evropskog prvenstva.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS