Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srbija protiv Finske u kvalifikacijama za EP - | K-013 Portal

Srbija protiv Finske u kvalifikacijama za EP

rukomet, srbija

Muška rukometna reprezentacija Srbije igra protiv Finske pretposlednji meč u kvalifkacijama za Evropsko prvenstvo. Duel u Vantuu blizu Helsinkija igra se od 18.00.

Srbija je obezbedila takmičenje na predstojećem Evropskom prvenstvu, a u tome joj je pomogla selekcija Norveška ubedljivom pobedom nad timom Slovačke u petom kolu kvalifikacija.

Izabranici selektora Tonija Đirone nakon četiri odigrana kola imaju tri pobede i jedan poraz i nalaze se na drugom mestu kvalifikacione Grupe 2.

Ispred "orlova" je selekcija Norveške, a na trećem i četvrtom mestu su Slovačka, odnosno Finska. Dve prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe idu direktno na predstojeći kontinentalni šampionat u Nemačkoj.

Srbija duel protiv Finske u Helsinkiju dočekuje kao apsolutni favorit, pogotovo zbog prve utakmice i ubedljivog trijumfa u Novom Sadu s deset golova razlike.

Kvalitet i iskustvo je na strani "orlova", svaki rezultat osim pobede Srbije bio bi rukometna senzacija.

Poslednja utakmica u kvalifikacionom ciklusu za Evropsko prvenstvo igra se tri dana kasnije u 18 časova, pred novosadskom publikom u Spensu - Srbija dočekuje tim Slovačke.

Grupa 2

1. Norveška 8
2. Srbija 6
3. Slovačka 2
4. Finska 2

Milena Delić: Verujem u rukometaše Srbije i njihovu želju za visokim plasmanom

Predsednica Rukometnog saveza Srbije (RSS) Milena Delić izjavila je danas da veruje da rukometaši Srbije mogu da ostvare dobar rezultat na predstojećem Evropskom prvenstvu, koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj.

Rukometaši Srbije su zvanično dva kola pre kraja kvalifikacija izborili plasman na EP 2024. Selekcija Norveške je savladala Slovačku 33:23 u petom kolu Druge grupe kvalifikacija za EP 2024. Norveška je prva na tabeli sa osam bodova, a ovim trijumfom obezbedila je plasman na EP, kao i Srbija koja se nalazi na drugom mestu sa šest. Slovačka i Finska imaju po dva boda.

Srbija će večeras u petom kolu kvalifikacija gostovati u Finskoj, a u nedelju će u Novom Sadu igrati sa Slovačkom.

"Iako nikada ne potcenjujemo svoje protivnike, znali smo da smo uz Norvešku favoriti grupe, pitanje je samo bilo, sa koje pozicije ćemo se plasirati. Na prošlo prvenstvo smo otišli kao prvi, ali zbog spleta raznoraznih okolnosti vezanih za pandemiju, nismo uspeli da ostvarimo zapaženiji rezultat", izjavila je Delićeva, prenosi zvanični sajt RSS.

EP će biti održano od 10. do 28. januara naredne godine u Nemačkoj.

"Ovoga puta na EP odlazimo kao drugoplasirani i nadamo se da će svi igrači biti zdravi i da će nas i sreća malo poslužiti. Verujem u ovaj tim i njihovu želju za visokim plasmanom", istakla je predsednica RSS.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS