Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Toni Đerona nije više selektor rukometaša Srbije - | K-013 Portal

Toni Đerona nije više selektor rukometaša Srbije

rukomet, to ni djerona, srbija

Španski trener Toni Đerona nije više selektor rukometne reprezentacije Srbije, saopštio je Rukometni savez Srbije (RSS).

Kako se navodi, "posle prijateljskog sastanka, doneta je jednoglasna odluka o sporazumnom raskidu ugovora".
 
 
"Posle obavljenog detaljnog sastanka došli smo do zaključka da je u ovom trenutku sporazumni raskid kompromisno rešenje za obe strane posle upravo završenog olimpijskog ciklusa. Zahvalni smo gospodinu Đeroni za sve pozitivno što je uradio za muški srpski rukomet za vreme svog mandata i želimo mu mnogo sreće u budućnosti", navela je predsednica RSS Milena Delić. 
 
Prema njenim rečima, Rukometni savez Srbije će ispoštovati sve pravne obaveze definisane ugovorom, čije je trajanje zaključno sa junom mesecom. 
 
"Dalje odluke u vezi sa muškom seniorskom reprezentacijom biće donete u doglednom vremenskom periodu kako bi se u baraž za Svetsko prvenstvo ušlo spremno", navela je Delić.
 
 
Đerona je istakao da se nije lako nositi sa situacijom posle Evropskog prvenstva i još jedne eliminacije u prvoj fazi - bez pobede.
 
"Nismo ostvarili cilj i razumljivo je da je Rukometnom savezu Srbije potrebna nova energija pred sve što sledi. Zahvalan sam za sve i svakog u prethodnom periodu. Najviše sam zahvalan svojoj porodici za bezrezervnu podršku. Kolege sa
kojima sam radio u stručnom štabu su dale sve od sebe i radile neumorno sve ovo vreme", rekao je on.
 
Dodao je da se "igračima posebno zahvaljuje na poverenju, želji i doprinosu koji je uvek bio maksimalan". 
 
"Hvala i svim ljudima u Srbiji koji su bili uz nas, a novom stručnom štabu želim još veću podršku i najbolje moguće rezultate", naveo je Đerona.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.