Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đoković bolji od Cicipasa za finale mastersa u Parizu - | K-013 Portal

Đoković bolji od Cicipasa za finale mastersa u Parizu

novak djokovc, masters pariz

Srpski teniser Novak Djoković plasirao se u finale mastersa u Parizu, pošto je pobedio Grka Stefanosa Cicipasa sa 6:2, 3:6, 7:6(4).

Branilac titule je do pobede protiv Cicipasa i plasmana u novo finale mastersa u Parizu stigao posle dva sata i 19 minuta igre. Bio je ovo 11. duel Djokovića i Cicipasa i deveta pobeda srpskog tenisera.

Teniseri su bili sigurni na svoj servis na početku meča, sve do šestog gema kada je Djoković iskoristio prvu brejk priliku i poveo sa 4:2. U narednom gemu je „potvrdio“ brejk sa „nulom“, da bi u osmom gemu još jednom oduzeo servis rivalu za 6:2 u prvom setu.

Sličan scenario vidjen je u drugom setu, ali su uloge bile obrnute. Cicipas je najpre u petom gemu napravio brejk, a potom novim u devetom gemu odveo meč u treći, odlučujući set.

U trećem i u devetom gemu trećeg seta Djoković je propustio po dve brejk lopte i na kraju je ovo uzbudljivo polufinale rešeno u taj-brejku koji je dobio dobio srpski teniser sa 7:4.

Djoković će za sedmu titulu u Parizu igrati protiv Danca Holgera Runea, koji je u prvom polufinalu bio bolji od Kanadjanina Feliksa Ože Alijasima sa 6:4, 6:2.

Srpski i danski teniser su do sada odigrali samo jedan meč, na Ju Es Openu 2021. godine, i tada je slavio Djoković.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS