Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ju-Es open će ipak biti održan uprkos merama u Njujorku - | K-013 Portal

Ju-Es open će ipak biti održan uprkos merama u Njujorku

tenis, US open, sport

Ju-Es open biće normalno održan od 29. avgusta do 13. septembra, uprkos novim merama u Njujorku, prema kojima će do septembra biti zabranjeni svi veliki događaji u ovom gradu. U cilju obuzdavanja epidemije koronavirusa, vlasti u "velikoj jabuci" zabranile su održavanje velikih skupova, ali se to ne odnosi na Ju-Es open, koji će biti igran iza zatvorenih vrata.

Gradonačelnik Bil de Blasio potvrdio je gostujući na Si-En-Enu da su donete nove mere, u pokušaju da se spreči širenje zaraze.

"Svi veliki događaji su otkazani do septembra", potvrdio je De Blasio i potom objasnio o čemu se radi:

"To znači da su otkazani svi ulični sajmovi, veliki koncerti na otvorenom, parade... U ovom gradu nisu hiljade ljudi, nego više stotina hiljada. Jednostavno, sada nije vreme za to."

On je potom istakao da će teniski grend slem biti održan po redovnom programu, baš kao i duel poznatih njujorških bejzbol ekipa – Jenkiza i Metsa.

"To će biti jedan od događaja na kojem će biti sportskih aktivnosti koje svi volimo, ali bez publike. Ljudi će gledati putem TV-a, održaćemo tradiciju, ali isto kao sa Jenkizima i Metsima – bejzbol će se vratiti, tenis će se vratiti, ali neće biti publike", zaključio je De Blasio.

Prvi put u istoriji, turnir na terenima Flešing Medouza neće biti poslednji grend slem sezone, a kako sada stvari stoje, na njemu možda ne bude učestvovao nijedan član "velike trojke".

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.