Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nadal eliminisan sa Australijan opena! Medvedev pregazio Milmana, Đoković saznao ime novog rivala - | K-013 Portal

Nadal eliminisan sa Australijan opena! Medvedev pregazio Milmana, Đoković saznao ime novog rivala

nadal, ao

Amerikanac Makenzi Mekdonald pobedio je Rafaela Nadala 3:0 u setovima (6:4, 6:4, 7:5), pa je branilac titule u Melburnu učešće na prvom grend slem turniru u sezoni završio već u drugom kolu.

Makenzi Mekdonald, 65. igrač sveta, zaustavio je Rafaela Nadala u drugom kolu Australijan opena.

Španac je od kraja drugog seta imao problema sa povredom leve noge, zbog koje je zatražio medicinski tajm-aut, ali ni intervencija doktora nije sprečila prvo veliko iznenađenje u Melburnu ove godine.

Američki teniser je i u prvom i u drugom setu dozvolio Nadalu da napravi brejk, ali je osvojio po dva, što je bilo dovoljno da oba reši u svoju korist rezultatom 6:4.

U trećem setu su i jedan i drugi teniser sigurno čuvali servis, sve do 11. gema, kada je Mekdonald još jednom napravio brejk, poveo 6:5, a onda u narednom gemu odservirao za veliku pobedu.

Ovo je prvi put još od Vimbldona 2015. godine i poraza od Dastina Brauna da je Nadal učešće na jednom od četiri najvažnija turnira završio u drugom kolu.

Španac je u izuzetno lošoj formi - posle poraza od Frensisa Tijafoa i eliminacije sa Ju-Es opena u osmini finala, odigrao je osam zvaničnih mečeva i izgubio šest puta.

Meč Rafaela Nadala i Makenzija Mekdonalda u Australiji sudila je SrpkinjaMarijana Veljović, a španski teniser je u prvom setu bio nezadovoljan jer, po njegovom mišljenju, nije dobio dovoljnu pauzu između poena.

Naredni protivnik Mekdonaldu, nakon pobede karijere, biće bolji iz meča koji igraju Jošihito Nišioka i Čeh Dalibor Svrčina.

Mekdonald još uvek nema titulu u singlu na ATP turu, a najbolji plasman karijere imao je prethodnog avgusta, kada je bio 48. teniser sveta. Najveći uspeh na grend slem turnirima ostvario je 2020. godine, pošto je na Ju-Es openu stigao do četvrtfinala.

Đoković saznao ime novog rivala

Novak Đoković igraće u drugom kolu AO protiv Kuakoa iz Francuske.

U pitanju je 191. teniser sveta koji je kroz kvalifikacija prvi put ušao u glavni žreb AO.

U prvom kolu je savladao Bolivijca Uga Deljijena sa 6:4, 7:5, 6:0.

Đoković i Kuako će igrati u četvrtak u 9 ujutru na Rod Lejver Areni.

Molčan namučio Ože-Alijasima, Siner i Tijafo ubedljivi

Trećeg takmičarskog dana Australijan opena raspored mečeva je zgusnut, a plasman u naredno kolo izborili su Feliks Ože-Alijasim, Janik Siner, Frensis Tijafo, Igo Imber...

Zbog vremenskih prilika koje su u utorak napravile problem organizatorima i odložile veliki broj mečeva, trećeg takmičarskog dan Australijan opena raspored je zgusnut.

Mečevi završeni su uglavnom očekivanim rezultatima, pobedama bolje rangiranih tenisera.

Neki su se ipak dobro namučili, pa se tako Kanađanin Feliks Ože-Alijasim, sedmi igrač sveta, plasirao u treće kolo posle više od tri sata borbe, pošto je rezultatom 3:2 (3:6, 3:6, 6:3, 6:2, 6:2) pobedio Slovaka Aleksa Molčana.

Italijan Janik Siner nije imao takvih problema-16. igrač sveta rutinski je savladao Tomasa Martina Ečeverija rezultatom 3:0 (6:3, 6:2, 6:2).

Frensis Tijafoje pobedio Kineza Džunčenga Šanga 3:0 u setovima (6:4, 6:4, 6:1).

U duelu dvojice Francuza Igo Imber je rezultatom 3:0 (6:3, 6:4, 6:3) bio bolji od Rišara Gaskea.

Najbolji finski teniser Emil Rusuvuori nadigrao je Makrsa Pursela iz Australije sa 3:1 u setovima (4:6, 6:3, 6:4, 7:6).

Amerikanac Majkl Mobio je bolji od Lorana Lokolija iz Francuske posle četiri i po sata igre rezultatom 3:2 (4:6, 2:6, 7:6, 6:4, 6:2), a spasao je i meč loptu.

Cicipas u petoj brzini

Nadmoćan nastup Stefanosa Cicipasa. Pobedio je Rikija Hiđikatu 6:3, 6:0, 6:2 za samo 90 minuta igre.

Utrećoj rundi će igrati sa boljim iz duela između dvojice Holanđana – Talona Griekspora i Botika van de Zandshulpa.

Cicipas je bukvalno počistio Australijanca sa terena. Bio je "nizvesno" samo u prvih pet gemova, a čim je Grk napravio prvi brejk za 4:2, Hiđikata više nije imao šansu.

Grk je rutinski priveo prvi set kraju sa 6:3, a onda "razbio" domaćeg takmičara u drugom sa tri brejka za 6:0.

U trećem je strpljivo čekao svoju šansu koja je stigla u petom gemu, gde je Cicipas brejkom stavio tačku na meč.

Gof bolja od Eme Radukanu

Danas se igraju i mečevi prvog kola ženskog singla, a najatraktivniji duel bio je između dve mlade teniserke - AmerikankeKori Gofi Eme Radukanu, šampionke Ju-Es opena iz 2021. godine.

Gof je posle 103 minuta tenisa na "Rod Lejver areni" slavila sa 2:0 u setovima (6:3, 7:6).

U nastavcima svojih mečeva teniserke iz regiona bile su polovične - Danka Kovinić je završila takmičenje u Australiji, a Dona Vekić je posle velike borbe uspela da se plasira u sledeću rundu.

Loren Dejvis, 57. igračica sveta, bila je bolja od dve pozicije bolje rangirane Kovinićeve posle preokreta - po setovima 1:6, 7:5, 6:1 za Amerikanku.

Dona Vekić je pobedila mladu i talentovanu Ruskinju Oksanu Selehmetevu 2:1 u setovima (6:2, 2:6, 7:6). Meč je nastavljen posle 24 časa, a Osiječanki je bilo potrebno svega pet poena da okonča duel.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS