Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rubljov osvojio titulu na Mastersu u Madridu - | K-013 Portal

Rubljov osvojio titulu na Mastersu u Madridu

rubljov, masters madrid, tenis

Ruski teniser Andrej Rubljov trijumfovao je na turniru masters serije u Madridu, pošto je večeras u finalu, posle preokreta, savadao Kanađanina Feliksa Ože Alijasima u tri seta, sa 4:6, 7:5, 7:5.

Rubljovu je to 16. titula u karijeri, a druga na mastersima, posle osvajanja Monte Karla prošle godine.

Kanadski teniser je odličo počeo finale sa dva brejka u prva tri servis gema Rubljova. Poveo je 4:1, nakon čega je ruski teniser uspeo da vrati jedan brejk, ali ne i drugi, iako je imao brejk šansu da izjednači na 5:5.

U drugom setu Ožeu Alijasimu je stao prvi servis i dosta se mučio da osvaja svoje servis gemove, dok je Rubljov znatno popravo servis i u svojih šest servis gemova izgubio je samo sedam poena.

Drugi set je rešen u 12. gemu, kada je Rubljov na servis protivnika poveo 40:15, a iskoristio je drugu set loptu.

Treći set protekao je u potpunoj dominaciji Rubljova, a Ože Alijasima počeli su da muče grčevi u nogama, što je bilo dosta čudno, s obzirom na to da su mu na putu do finala čak trojica protivnika predala mečeve.

U trećem setu Rubljov je u drugom gemu propustio dve brejk šanse, u četvrtom još dve, u osmom jednu, da bi u 12. gemu konačno realizovao šestu priliku da oduzme protivniku servis i da završi meč.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS