Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website A od Tome 5.000 evra predstavnicima Kine za borbu protiv virusa korona - | K-013 Portal

A od Tome 5.000 evra predstavnicima Kine za borbu protiv virusa korona

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić prikupio je novčanu pomoć u iznosu od 5.000 evra namenjenu borbi protiv virusa korona u Kini, a uručenju donacije danas je prisustvovala ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

A od Tome 5.000 evra predstavnicima Kine za borbu protiv virusa korona

Nikolić je rekao da je donacija simbolična, ali da može da bude podstrek svima da razmisle i odvoje deo sredstava za Kinu kao "večitog prijatelja Srbije" i njen hrabri i veliki narod.

Novčana sredstva biće iskorišćena za nabavku zaštitnih maski za bolnice u provinciji Hubej, žarištu epidemije virusa Kovid-19, koje će biti besplatno podeljene građanima te provincije.Osim lično prikupljene pomoći, Nikolić je kazao i da Nacionalni savet učestvuje u različitim oblicima kojima Vlada Srbije pomaže Kini i dodao da će pomoć iz Srbije u tri etape biti poslata za Kinu, preko različitih evropskih aerodroma.

"Pokušaćemo da prikupimo još donacija i molim sve da razmisle o tome koliko mogu i koliko je potrebno da danas pomognu Kini", rekao je Nikolić.

(Tanjug, foto: Media centar)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.