Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website CRVENI METEOALARM u CELOJ SRBIJI: Za vikend i PREKO 40 stepeni - | K-013 Portal

CRVENI METEOALARM u CELOJ SRBIJI: Za vikend i PREKO 40 stepeni

Na teritoriji cele Srbije je na snazi crveni meteoalarm i upororenje RHMZ na veoma visoke temperature koje će ići i preko 40 stepeni.

Od danas pa do kraja nedelje u celoj Srbiji je proglašen crveni meteoalarm, jer će u svim regionima biti mesta sa temperaturom od 38 stepeni i više, rečeno je agenciji Beta u RHMZ.

Do 9. avgusta se prema prognozi RHMZ očekuju temperature do 39 stepeni, a za vikend i 41, uz veoma visok indeks UV zračenja - od osam do 10.

Crveni meteoalarm znači da se mogu očekivati opasne vremenske pojave, takvog intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Proteklih dana su izbila dva požara - kod Mionice, koji je lokalizovan i stavljen pod kontrolu, i kod Negotina, na čijem se gašenju radi.

Požar kod Negotina je zahvatio 150 hektara trave i niskog rastinja i u njegovom gašenju učestvuje i vojni helikopter.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS