Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Desetar vojske Srbije postavio novi Ginisov rekord u sklekovima - | K-013 Portal

Desetar vojske Srbije postavio novi Ginisov rekord u sklekovima

Desetar Srđan Ristić iz Kragujevca, bivši pripadnik bataljona za specijalna dejstva Vojske Srbije, novi je Ginisov rekorder. On je uradio 2.370 sklekova za sat vremena. U pohod na novi svetski rekord je krenuo u 17. sati, a do 18.00 je premašio dosadašnji najbolji rezultat koji je držao Britanac za 150.

"Ostvario sam svoj san, mada je bilo jako naporno, već nakon pola sata sam počeo da gubim vazduh. Ali, uspeo sam i pored velike krize u koju sam upao pri kraju. Dugo sam trenirao, a zbog veće izdržljivosti koristio sam specijalnu biljnu ishranu, sa vrlo malo mesa " izjavio je nakon postizanja rekorda Srđan Ristić.

Na poslednjoj proveri, pre sedam dana, Srđan Ristić je uradio 2.320 sklekova, što je dovoljno da se upiše u knjigu slavnih rekordera.

"Početkom novembra prošle godine sam počeo da treniram sklekove, u odmah sam uradio 500. Nakon nekoliko treninga stigao sam do 1.000. Posle sam povećavao broj za 100 do 120 sklekova mesečno" kaže Srđan Ristić, koji se od srednje škole aktivno bavi sportom, a u petom razredu osnovne je mogao da uradi 50 sklekova, ne sanjajući da će jednoga dana ozbiljno da se posveti baš toj teškoj sportskoj disciplini.

Srpskog sportistu su dok je radio sklekove, snimale dve kamere iz različitih uglova, prema ustanovljenim ginisovim pravilima, i kada se komisiji snimci dostave kao dokaz, u roku od godinu dana se dobija sertifikat da je ta osoba Ginisov rekorder.

(Blic)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.