Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Država prodaje Jat tehniku - | K-013 Portal

Država prodaje Jat tehniku

Država prodaje Jat tehniku

Ministarstvo privrede raspisalo je danas javni poziv za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda radi prodaje kapitala Jat-tehnika Surčin, po početnoj ceni od 10,24 miliona evra, što je 50 odsto procenjene fer tržišne vrednosti kapitala subjekta privatizacije.

Planirana je prodaja 99,3834 odsto ukupnog kapitala Jat tehnike, pretežno u vlasništvu Republike Srbije, a zainteresovani mogu podneti prijave za učešće u postupku najkasnije do 4. oktobra 2019. godine do 15 sati.

Otvaranje Glavnog koverta i koverte sa oznakom „Podaci o ponuđaču“ biće održano 8. oktobra u Ministarstvu u 10 časova.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva privrede, prema izveštaju ovlašćenog procenitelja, najviša vrednost u rasponu procenjene fer tržišne vrednosti kapitala na dan 31. decembar 2018. godine, koji se nudi na prodaju, iznosi 20.499.814 evra.

Predmet prodaje čini udeo od 95,4093 odsto ukupnog kapitala subjekta privatizacije u vlasništvu Republike Srbije, udeo od 2,7273 odsto ukupnog kapitala u vlasništvu Republickog fonda za PIO, udeo od 1,0804 odsto ukupnog kapitala u vlasništvu Republickog zavoda za zdravstveno osiguranje, udeo od 0,1574 odsto ukupnog kapitala Subjekta privatizacije u vlasništvu Nacionalne službe za zapošljavanje.

Takođe, na prodaji je i 0,6256 odsto kapitala u vlasništvu lokalne samouprave, Opštine Pećinci, Grada Pančeva, Opštine Alibunar, Opštine Kovin, Grada Vršca i Opštine Aranđelovac.

Kako je objavljeno na sajtu Ministartsva privrede, pravo učešća ima domaće i strano pravno lice koje kao pretežnu delatnost obavlja delatnost održavanja i opravke vazduhoplova i to najmanje u poslednjih pet godina u kontinuitetu, i da je u 2018. godini ostvarilo samostalno ili na konsolidovanom nivou poslovni prihod od najmanje 40 miliona evra, kao i potrebne sertifikate.

Pravo učešća ima i kozorcijum pravnih lica.

Zainteresovani su dužni da uplate depozit za učešće u postupku u iznosu od 2.049.981 evra ili u dinarskoj protivvrednosti obračunatoj po srednjem kursu NBS-a na dan plaćan.

(Tanjug)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.