Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Duplirana proizvodnja elektronskih zdravstvenih knjižica - do kraja marta svima - | K-013 Portal

Duplirana proizvodnja elektronskih zdravstvenih knjižica - do kraja marta svima

Kapaciteti izrade elektronskih zdravstvenih kartica su povećani i umesto 350.000, izrađivaće se 700.000 kartica mesečno i do 31. marta biće izrađene sve kartice, izjavila je danas direktorka RFZO Verica Lazić.

"Zahvaljujući kovnici novca i aneksu ugovora, mi smo povećali kapacitete izrade elektronskih kartica, a u dogovoru sa kovnicom, do 31. marta biće izrađene sve potrebne elektronske kartice", rekla je Lazić za RTS, komentarišući velike gužve na šalterima za promenu zdravstvenih knjižica.Lazić je rekla i da će stara, papirna knjižica važiti svim osiguranicima koji su do 31. decembra zamenili zdravstvenu knjižicu za drugu papirnu i imaju overu do februara, marta, maja.

"To će isto važiti i osiguranici će moći da ostvare zdravstvenu zaštitu na osnovu te stare knjižice, dok ne dobiju elektronsku karticu. A svi osiguranici kojima ističe overa u januaru i februaru, moraće da se jave našim ispostavama kako bi dobili potvrdu na osnovu koje će da se leče, dok ne dobiju elektronsku karticu", rekla je Lazić.

Do sada, od 6,85 miliona zdravstvenih osiguranika, 5,5 miliona predalo je zahtev za zamenu papirnih knjižica novim karticama, a socijalno ugrožene kategorije stanovništva, žrtve nasilja u porodici, sva novorođena deca, kao i deca sa posebnim potrebama ne plaćaju 400 dinara za izradu kartice.

(Tanjug, Blic)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.